Prieš kelis dešimtmečius šis ralis gimė kaip renginys, kuriame varžosi žurnalistai. Ilgainiui laikui bėgant išskirtinės varžybos sudomino ir autosporto entuziastus bei meistrus.

2023-ųjų varžybų sudėtyje matyti tokios pačios tendencijos. Pavyzdžiui, jau ne vienerius metus „Press ralyje“ lenktyniauja žurnalistai Egidijus Babelis bei Tomas Markelevičius. Plunksnos meistras Renaldas Gabartas galimai nėra praleidęs nei vienų iš šių varžybų, tą patį galima pasakyti apie videografą Dainių Leonavičių.

Varžytis šiemet panoro Ignas Gelžinis ir netgi autosporto „vilkas“ Audrius Gelžinis. Abu jiedu su savo šturmanais sėdo į elektra varomus automobilius. Tarp startuosiančių ir Dakaro ralio lenktynininkas Vaidotas Žala, taip pat besivaržysiantis sėdėdamas prie elektromobilio vairo.

Per visą Lietuvą

Vilniuje prasidėjusios varžybos tęsis per kelis skirtingus miestus. Ralio dalyviai trauks Kauno link, tiesiai į „žaliuoju pragaru“ vadinamą „Nemuno žiedo“ trasą. Palenktyniavę ir stresą numalšinę pietumis, iš Kauno ralio dalyviai pasuks į Kėdainius, kur lauks lenktynių trasa.

Kėdainiais diena nepasibaigs: pasivaržyti teks Šiaulių technologijų mokymo centre Kuršėnuose. Būtent čia numatytas pirmosios ralio dienos finišas.

Antrąją ralio dieną laukia azartiškos lenktynės pačiose įvairiausiose pajūrio vietose. Galiausiai dieną vainikuos iškilmingas pravažiavimas po finišo arka Klaipėdos kruizinių laivų terminale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją