Ši komanda trečiadienį techninės komisijos metu pateikė tikrą siurprizą – vieną komandos lenktynininką pakeitė buvusiu „Formulės 1” pilotu, legendiniu Danijos sportininku Janu Magnussenu. Komanda tai padarė pačią paskutinę sekundę, mat pagal lenktynių taisykles paskutinis momentas, kada galima keisti komandos sudėtį yra techninė komisija.

Tokio kalibro žvaigždė šiose lenktynėse dar nėra dalyvavusi. Janas Magnussenas yra tris sezonus lenktyniavęs „Formulės 1” čempionato. Jis atstovavo “Steward GP” komandai.

Pirmo ryškumo žvaigždė

Janui Magnussenui kažkada buvo prognozuojama fantastiška ateitis. Kai jis, būdamas jaunu dar 1992 metais laimėjo Britanijos “Formulės 3” čempionatą nugalėdamas net 14 lenktynių iš 18 ir pagerino legendinio Ayrtono Sennos rekordą (13 pergalių).

Tačiau “Formulės 1” karjera Janui nesusiklostė. Jis po trijų metų pirma kartą pateko į F1 lenktynes, kai pakeitė netikėtai susirgusį suomį Mika Hakkineną. Tuo metu J. Magnussenas buvo “McLaren F1” komandos pilotas bandytojas.

Jo debiutas sulaukė dėmesio ir kitais metais su Danijos talentu sutartį pasirašė ne pati greičiausių “Steward GP” komanda. F-1 lenktynėse Janas Magnussenas praleido du sezonus ir per tą laiką iškovojo vieną tašką.

Tačiau greitą, bet į neteisingą komandą patekusį jauną talentą labai greitai pačiupo gamyklinė „General Motors“ komanda ir jis tapo jos nariu daugiau kaip dviem dešimtmečiams. Janas Magnussenas persėdo į automobilius ir ėmė laimėti pačiose įvairiausiose ilgų distancijų lenktynėse. Jis net keturis kartus yra nugalėjęs legendinėse Le Mano lenktynėse GTS ir GT1 klasėse. Tai vienas ilgiausiai Le Mane dalyvaujančių profesionalų – jis šiose lenktynėse dalyvauja kasmet nuo 1999 metų!

Prieš dvi savaitės Janas Magnussenas atšventė savo penkiasdešimtmetį, tačiau išliek itin aktyvus automobilių sporte, tik šiemet jis jau yra dalyvavęs dvylikoje lenktynių, iš kurių net dvi yra 24 val. Le Mano lenktynės – pagrindinės ir istorinės.

Beje, Janas Magnussenas yra dabartinio „Haas F1” komandos piloto Kevino Magnusseno tėtis. Kevinas vakar skambino tėčiui ir palinkėjo jam pergalės.

“Gaila, kad negaliu palaikyti savo tėčio gyvai, tą patį savaitgalį vyksta Formulės 1 lenktynės Vengrijoje ir esu priverstas būti čia. Bet palaikysiu jį morališkai. Tikiuosi jis mane taip pat,“ – sakė „Haas F1” lenktynininkas Kevinas Magnussenas.

“Mes visada vienas kitą palaikome ir esame labai artimi. Jis daug ko iš manęs išmoko ir esu labai laimingas, kad Kevinas Formulėje 1 pasiekė daugiau už mane. Didžiuojuosi juo,” – sakė Janas Magnussenas.

Favoritų komanda

Janui Magnussenui talkins jo tautietis Anders Fjordbach, kuris jau septynerius metus lenktyniauja įvairiose ilgų distancijų lenktynėse ir yra nuolatinis Pasaulio ilgų distancijų čempionato dalyvis.

Be šių dviejų profesionalų, „Stateta BRO by HMobile“ komandą atstovaus du lietuviai - Eimantas Navikauskas ir Edvinas Žadeikis. Tai dar du itin greiti sportininkai. Eimantas praėjusiais metais laimėjo „Aurum 1006 km lenktynes”.

“Mercedes-Benz AMG GT3” automobilį aptarnauti padės viena geriausių Europoje “Mercedes-Benz” automobiliais lenktyniaujančių privačių komandų – “Haupt racing team”.

„Mes turime vienintelį tikslą – nugalėti. Tam čia ir atvažiavome. Suprantu, kad automobilių sporte nieko prognozuoti neįmanoma, tačiau bent iki šiol padarėme viską, kad būtume itin greiti. Dabar pažiūrėsime kaip seksis mūsų lenktynininkams ir kaip namų darbus paruošė mūsų konkurentai,“ – apie komandos perspektyvas „Aurum 1006 km lenktynėse” sako jos savininkas Ernestas Staponkus.

“Aurum 1006 km lenktynės” startuoja šeštadienį, liepos 22 dieną Palangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją