Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, organizuojant šių metų Lietuvos kartingo čempionatą Kartingo Federacijos taryba nusprendė sujungti įvairių serijų varžybas į vieną didžiulį renginį, tad įvairiose kategorijose Smalininkuose varžėsi apie 100 lenktyninkų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų šalių, o kartų motorai greičiausioje Lietuvos kartingo trasoje gaudė visą dieną.

Aukščiausiai kotiruojamos čia yra Lietuvos Kartingo Čempionato varžybos, kur sportininkai varžosi tarptautinius standartus atitinkančiose „Mini 60“, „OK“, „OK-Junior“ ir „KZ2“ kategorijose. Lietuvos kartingo čempionato varžybose lenktyniauja patys greičiausi mūsų šalies sportininkai, turintys daugiausiai patirties ir titulų.

Lietuvos kartingo čempionato pirmame etape „Mini“ kategorijoje nugalėjo Marius Gudelevičius. Antrą vietą iškovojo Jokūbas Bagdonavičius, o trečioji vieta atiteko Edgarui Kelmui. Tuo tarpu „OK-Junior“ klasėje triumfavo Kajus Šikšnelis, antras liko Ferapontas Barinovas, o trečias – Simonas Šimkus.

„KZ2 Masters“ kategorijoje nugalėjo Vytautas Surdokas, antrąją vietą iškovojo Rytis Bartusevičius, o trečias liko Dominykas Neniškis. Itin atkakli kova virė tarp pačios greičiausios KZ2 kategorijos lenktynininkų. Čia triumfavo Justas Jonušis. Antras KZ2 klasėje liko Evaldas Dzialtuvas, o trečią vietą užėmė Paulius Paškevičius.

Lietuvos kartingo federacijos Taurės „Micro“ kategorijos finale tarp „Micro Rotax“ greičiausias buvo latvis Alexanderis Skjeltenas, antrą vietą užėmė Tomas Rudokas, o trečią – irgi svečias iš Latvijos Robertas Purmalis. Tarp „Micro Vortex“ greičiausias buvo Markas Usevičius, antras liko Aloyzas Čekavičius. LKF Taurės „Open“ kategorijoje nugalėjo Ignas Kaselis, antrą vietą užėmė Tadas Juknevičius, o trečioje vietoje liko Redas Petkevičius.

„ARTkart“ taurės varžybos pradėtos rengti 2002 metais ir yra orientuotos į pažengusius mėgėjus, kuriems lenktyniavimas yra daugiau hobis. Šioje serijoje neretai galima išvysti ir buvusių įvairių disciplinų lenktynininkų, ir iš kartos į kartą lenktyniaujančių šeimų atstovų. „Artkart“ serijoje tarp „Art120“ sportininkų nugalėjo Darius Maciulevičius, antras liko Robertas Kupčikas, o trečias – Vaidas Mičiuda. DD2 kategorijoje pirmas buvo Paulius Macevičius, antras liko Tautvydas Vikšraitis, o trečias – Marius Gabrijolavičius.

„Rotax Lithuania Challenge“ taurėje tarp „Rotax Junior“ sportininkų nugalėtojų trejetas atrodo taip – Lukas Shervinskis, Martynas Morkis ir Andreja Vibrentytė. Tarp „Rotax DD2“ sportininkų nugalėjo Dajus Dabašinskas, antras liko latvis Juris Zalitis, o trečias – Maksimas Kardakovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją