„Weekend Grand Race“ – tai jau penktą sezoną baiginėjanti C lygos automobilių kroso varžybų serija. Organizatoriai sezoną užbaigti nusprendė „su trenksmu“ – veiksmu trasą užpildys visą savaitgalį.

Lenktynių rėmėjai – transporto logistikos įmonė „Jusema“ – įsteigė net dvi taures abiejų savaitgalio dienų nugalėtojams. Šeštadienį numatytos „Weekend Grand Sprint“ varžybos „Jusema“ taurei laimėti, kur dalyviai stengsis kuo greičiau įveikti greitus trasos ratus, o sekmadienį žiūrovus džiugins didžiųjų „Weekend Grand Race“ ištvermės lenktynių finalinis penktasis etapas, kur varžysis komandos ir jos kovos taip pat dėl dar vieno taurės. Čia paaiškės ir metinės sezono serijos nugalėtojai.

Šeštadienį – sprintas

Spalio 21 dieną, šeštadienį, Ukmergės „Viada“ trasoje jėgas išbandyti galės kiekvienas norintis savo automobiliu įveikti ratus be baimės jį apdaužyti, nes dalyviai važiuos po vieną su laiko intervalais. Transporto priemonei keliami tik elementarūs saugumo reikalavimai, bet nereikalingas ypatingas paruošimas, tad dalyvauti gali visi. Bus varžomasi dėl kuo greitesnio rato įveikimo laiko.

Bolidai bus skirstomi į skirtingas klases pagal varomąją ašį – FWD (priekine ašimi varomi automobiliai), RWD (galine ašimi varomi automobiliai) ir AWD (visais ratais varomi automobiliai). Taip pat bus atskira moterų įskaita bei jaunių iki 18 metų vairuojamiems automobiliams. Sportinius pasus turinčios transporto priemonės bus priskirtos „Sport“ klasei, o atskiroje įskaitoje varžysis ir bagiai.

Šeštadienio varžybose kiekvienas dalyvis kovos asmeniškai už save, bandydamas įveikti nurodytą skaičių ratų per kuo trumpesnį laiką. Trasos įveikimo laikai bus fiksuojami su profesionalia įranga.

Tiek šeštadienį, tiek sekmadienį trasa bus lyginama ir tvarkoma, atsižvelgiant į oro sąlygas.

Sekmadienį – finalinis etapas

Spalio 22 dieną, sekmadienį, žiūrovai Ukmergės autokroso trasoje galės stebėti intriguojančią didžiąją finalinę metų kovą, kur dalyvaujančios komandos kausis dėl penktojo etapo taurės ir dėl ypatingai svarbių metinės įskaitos taškų, kurie ir nulems, kas taps visų metų serijos čempionais.

Šia dieną laukia tikrai atkaklios kovos, nes komandas lyderes bendroje įskaitoje skiria nedidelis taškų skirtumas, tad situacija dar gali pasikeisti ir galutiniai čempionai paaiškės tik paskutiniame etape.

Šiuo metu pagrindinėje „Sport“ klasės suvestinėje pirmauja komanda „Premo“ (181 taškas), tačiau ekipa „Ekrosas“ (173 taškai) yra stipriai priartėjusi ir atsilieka tik 8 taškais. Vos 3 taškais atsilieka ir trečioje pozicijoje šiuo metu įsitaisiusi komanda „ATV fanai“ (170 taškų). Skirtumai nedideli, taigi mūšis laukia išties atkaklus ir intriguojantis.

„Sport“ klasės kvalifikacijų įskaitoje šiuo metu pirmą vietą užsitikrinę „ATV fanai“ (178 taškai) ramiai jaustis negali, nes komanda „Premo“ (174 taškai) atsilieka vos 4 taškais. Trečioje vietoje bendroje suvestinėje pagal kvalifikaciją rikiuojasi ekipa „Gazuota bulka“ (150 taškų).

„Petro metalų“ klasėje, kurioje automobiliai paruošti labiau mėgėjiškai, kovos tarp komandų taip pat atkaklios. Jeigu finalinėje šios klasės įskaitoje komanda „Trys paršeliai“ (170 taškų) turi užsitikrinę jau pakankamą taškų persvarą prieš „Pajūrio slalomą“ (114 taškų), kvalifikacijos įskaitoje skirtumas tarp tų pačių komandų yra mažesnis (vos 8 taškai) ir čia čempiono pasikeitimas dar įmanomas. Trečioje vietoje tiek finalinėje, tiek kvalifikacijos įskaitose pozicionuojasi komanda „Zero“, kuri nutolus kiek stipriau, bet taip pat dar turi šansų „sužibėti“ ir pakilti pozicijomis aukštyn.

Etapo nugalėtojai kaip visada bus apdovanoti originaliomis taurėmis ir gausiais rėmėjų prizais, o metinės įskaitos čempionams vėliau bus surengti atskiri viso sezono apdovanojimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją