Turėdamas suderinęs su kitomis svarbiomis varžybomis ir gavęs netikėtą, bet labai patrauklų „Overdrive Racing“ komandos pasiūlymą, lenktynininkas startuos garsiausiame Ispanijos ralio reido etape „Baja Aragon“. R. Baciuškos navigatoriumi taps bagyje iki šiol sėkmingai lietuviui talkinęs ispanas Oriol Vidal Montijano.

Šis „Baja“ etapas laikomas vienu stipriausių dėl jame planuojančių varžytis tokių Dakaro vilkų kaip Nasseras Al-Attiyah ir Yazeedas Al-Rajhi. Nors lenktynės turėtų būti itin konkurencingos, R. Baciuška pabrėžia, kad bandydamas „Toyota Hilux“ koncentruosis ne į rezultatą. Tikslas – pajausti greitį ir sėkmingai finišuoti.

„Pats patikėsiu faktu turbūt tik kitą savaitę atsisėdęs į man paruoštą automobilį. Džiaugiuosi, nekantrauju ir tuo pačiu jaudinuosi suprasdamas, kad turiu išskirtinę galimybę išbandyti T1+ daug anksčiau nei tikėjausi. Esu dėkingas visiems, kurie vertina mano perspektyvą. Neabejoju, kad bus įdomus bandymas prisijaukinti daug didesnę, galingesnę mašiną“, – naujienomis dalijosi R. Baciuška.

Pagrindiniu sportininko tikslu šiemet lieka antrąkart iš eilės tapti pasaulio ralio-reidų čempionu, o pasiekus jį – matuotis T3 klasės bagį bei su juo ruoštis nenumaldomai artėjančiam 2024-ųjų Dakarui.

„Mano supratimu, rezultatai ateina tik nuolat sukant vairą, palaikant formą, dalyvaujant skirtingose varžybose, susipažįstant su vis daugiau pasaulio trasų. Ispanijos „Baja“, besidriekianti per akmeningas vietoves bei dulkėtus kelius, taps dar vienu svarbių įrašų mano istorijoje, sieksiu pasisemti ten kuo daugiau patirties“, – reziumuoja lenktynininkas.

Jaunasis pilotas niekuomet neslėpė noro kuo greičiau sėsti prie automobilio vairo, tačiau tuo pačiu teigė suprantantis ir visų laiptelių įveikimo svarbą. R. Baciuškai motyvacijos prideda ir dabartinės komandos tikėjimas jo potencialu netolimoje ateityje, artimųjų bei rėmėjų palaikymas.

„Baja Aragon“ varžybose laukia ne tik konkurencingi varžovai, tačiau ir klastingi greičio ruožai. Iš viso, per tris dienas, ekipažas turės įveikti apie 540 kilometrų. „Baja Aragon“ lenktynės Teruelyje (Ispanija) vyks liepos 20–22 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją