R.Lipeikis, važiavęs "Mitsubishi Lancer Evo VIII" automobiliu, susigrąžino šalies čempiono titulą po metų pertraukos, o iš viso jį iškovojo trečią kartą.

Dviejų dienų maratonas buvo nelengvas išbandymas visiems dalyviams, todėl net laimėtojas neišvengė techninių trukdžių. R.Lipeikis pirmąją dieną skundėsi, jog jam nepavyko pademonstruoti viso meistriškumo dėl strigusios pavarų dėžės.

Po pirmosios dienos varžybų jis turėjo 12,53 sek. persvarą prieš Vytautą Švedą su Žilvinu Sakalausku, vairuojančius tokį pat automobilį. Šis duetas net kelis kilometrus važiavo labai atsargiai, nes apkrovų neatlaikė pradėjusi irti priekinė kairioji padanga.

Sekmadienį R.Lipeikis patvirtino savo pranašumą, laimėjęs visus greičio ruožus, kas automobilių ralyje pasitaiko itin retai. Antras visuose ruožuose, išskyrus vieną, finišavo V.Švedas.

Galutinėje įskaitoje R.Lipeikis aplenkė savo konkurentus 24,38 sek., o jų vidutinis greitis siekė 124,83 km/h.

Treti liko Arūnas Strumskis su Linu Skardžiuku, vairavę "Subaru Impreza" ir atsilikę 55,84 sek.

Ketvirtąją vietą pelnę Audrius Gimžauskas su Kęstučiu Girštautu nuo nugalėtojų atsiliko 1 min. 33,49 sek., penkti liko Jonas Balčiūnas su Ramūnu Šiaučikovu, atsilikę 2 min. 48,46 sek., o šeštąja pozicija tenkinosi pernykščiai absoliutūs ralio čempionai Evaldas Čirba su Audriumi Pivoru, šiemet vėl persėdę prie mažesnio galingumo "Renault Clio" vairo. Jie nugalėtojams pralaimėjo 3 min. 29,53 sek., tačiau nugalėjo savo klasėje.

Profesionalams per abi dienas teko įveikti bendrą 212,85 km maršrutą, iš kurių 97,95 km sudarė specialios rungtys.

Visi kiti ralio dalyviai pirmąkart šių varžybų istorijoje važiavo atskira trasa - mėgėjai, vairuotojai su negalia, visureigių vairuotojai bei motociklininkai per abi dienas nuvažiavo net 923,1 km, iš kurių 141,45 km sudarė specialios rungtys.

Mėgėjų įskaitoje, kurioje startavo 24 ekipažai, pergalę šventė Genadijaus Segalio ir Antano Brazausko duetas, aplenkęs Andrejų Savčenką su Kęstučiu Taškūnu bei trečiuosius prizininkus Vytą Bilinską bei Liną Gatautį.

Žmonių su negalia grupėje tarp 12 ekipažų nugalėjo tėvo ir sūnaus Valerijaus ir Andriaus Korolkovų ekipažas, važiavęs "Nissan Sunny" automobiliu.

Motociklų įskaitoje pirmas buvo su KTM važiavęs Mindaugas Slapšys, o Dakaro dykumų maratono dalyvis alytiškis Arūnas Lekavičius, padedamas sūnaus Aurimo, įrodė savo pranašumą visureigių klasėje.

Šeštadienio rytą Kauno Rotušės aikštėje prasidėjusiame ralyje startavo net 101 ekipažas, o finišą Vilniuje pasiekė tik 71. Nepaisant kelių avarijų, sportininkams didesnės medikų pagalbos neprireikė. Antrąją ralio dieną paskutiniajame Radžiulių greičio ruože avariją patyrė Olego Iljino "Toyota Celica", bet medikų globon trumpam patekęs šturmanas Džiugas Paulauskas atsipirko tik sumušimais.

Daugumą nebaigusių ralio persekiojo techninės problemos. Nepasisekė ir vienam iš šio ralio favoritų laikytų Benedikto Vanago ekipažui, kurį nuvylė sugedusi "Subaru Impreza" pavarų dėžė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją