Savaitgalį Viekšniuose vykęs Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas Renaldui Šeinauskui buvo išties sėkmingas, jei ne automobilio kaprizai varžybų gale. Visą dieną dėl pirmosios vietos kovojęs jo ir Dariaus Leskausko duetas galiausiai susidūrė su techninėmis problemomis.

Ekipažas turėjo sukti galvą, kaip per du greičio ruožus apginti bent jau antrą vietą klasėje ir 2WD įskaitoje, važiuojant su neveikiančia turbina. Ir ši užduotis duetui pavyko. Tačiau techninių BMW problemų sprendimą Renaldas Šeinauskas kuriam laikui atidės, kadangi visos lenktynininko mintys dabar jau nukreiptos į Palangą, kur savaitgalį įvyks tradicinės „Aurum 1006 km“ lenktynės.

„Į Palangą atvykstame lenktyniauti naujoje klasėje – „BMW 325 CUP“. Ten būsime keturios komandos, kurios kovos identiškais automobiliais ir labai sunku prognozuoti, kas laimės. Mūsų komandoje lenktyniausiu aš, automobilio savininkas Jurgis Adomavičius, ralio „BMW CUP“ čempionas Valerijus Afanasjevas ir šiais metais „BMW CUP“ aktyviai dalyvaujantis Darius Gaidulionis.

Įdomu tai, kad gyvenime aš ir Darius abu turime automobilių servisus ir lyg turėtume būti konkuruojantys, bet mes esame draugai, nelaikome vienas kito konkurentu gyvenime, nes geras servisas darbo turės visuomet. O dabar kartu su Dariumi lenktyniausime vienoje komandoje“, - sakė Renaldas Šeinauskas.

Tačiau vien „Aurum 1006km“ lenktynėmis Renaldas Šeinauskas neapsiribos. Automobiliu pasiektais rekordais garsėjantis lenktynininkas Palangoje ketina atlikti dar vieną triuką ir įrašyti savo pavardę į Lietuvos rekordų knygą. Jis čia planuoja įveikti 106 metrų distancija važiuodamas ant šoninių automobilio ratų. Rekordo siekimas vyks penktadienį nuo 18.30 val., starto-finišo tiesiojoje, tad Renaldas Šeinauskas tikisi sulaukti ir žiūrovų palaikymo.

Iki šiol Renaldas Šeinauskas jau yra pasiekęs du rekordus. Abu jie užfiksuoti Panevėžyje, miesto gimtadienio švenčių metu. Vieną sykį jis atliko ilgiausią šuolį automobiliu nuo tam tikro aukščio rampos su „Subaru Impreza“, kitąkart su BMW įgyvendino planą apsisukti 360 laipsnių kampu kuo mažesniame plote.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)