Likus dienai iki varžybų R. Kupčikas papasakojo apie savo ir „RIMO Racing“ bendradarbiavimo priežastis: „Rinkausi profesionalumą. Šiandien tai vienas iš lyderiaujančių Lietuvos autosporto kolektyvų, investuojantis į savo žmones, techniką ir turintis aiškią tobulėjimo viziją. Tikiuosi, kad mano patirtis sudarys gerą tandemą su su tokiu atsakingu požiūriu.

Taip pat pasitikiu kitų dviejų – Martyno Samuičio bei Rimanto Blažulionio – sugebėjimu važiuoti labai greitai. Dėl technikos svarsčiau ilgiausiai. Mūsų dyzeliniam „BMW 335“ šįkart sukanka jau aštuoni lenktyniavimo sezonai. Tačiau ne kartą esu jį išbandęs ir žinau, kad greitai važiuoti jį vis dar galima priversti.

Viską įvertinęs, matau geras galimybes ne tik finišuoti aukštai šių metų „ENEOS 1006 km“ lenktynėse, bet kartu vystyti ir kitus perspektyvius lenktyninius projektus, kuriais paskui galėtų didžiuotis ir komanda, ir aš pats. Ir beje, ne paskutinėje vietoje pasirenkant buvo ir gera kolektyvo atmosfera. Vaikinai yra ambicingi, tačiau kupini humoro ir palaikymo vienas kitam.“

Šiais metais „RIMO Racing“ žiedinėse varžybose lenktyniauja dviem automobiliais. Dyzeliniu „BMW 335d“ gegužės mėnesį buvo iškovota pergalė „Baltic Endurance Championship“ etape Estijoje. Tačiau komanda žvelgia į priekį ir bendradarbiaudama su gamykline „Honda“ sportinių automobilių gamintoja „JAS Motorsport“ kuria naują projektą – ilgų nuotolių distancijoms pritaikytą „Honda Civic Type R TCR“ bolidą.

Nors šiais metais startuoti su nauja „Honda“ Palangoje komandai dar nepavyks, panašu, kad senajam BMW tai gali būti paskutiniai metai.

R. Kupčikui šiuo metu 33-eji metai, o lenktynėse jis dalyvauja nuo šešiolikos. Per septyniolikos metų sportinę karjerą žiedinėse trasose Robertas yra tapęs Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Baltijos šalių čempionu, du kartus „Volkswagen Castrol Cup“ nugalėtoju bei „Toyota Yaris Cup“ nugalėtoju.

Taip pat jis yra daugkartinis įvairių tarptautinių ilgų distancijų lenktynių nugalėtojas ir prizininkas. Du kartus yra pelnęs Geriausio Lietuvos Auto Sportininko vardą. O Palangos lenktynėse prizininku tap šešis kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)