Šioje klasėje nusimato itin arši kova trasose: po pirmų dviejų etapų Lietuvos ralio čempionato įskaitoje pirmauja D. Butvilas su šturmanu Renatu Vaitkevičiumi (55 taškai), tuo tarpu geriausiu Lietuvos lenktynininku tituluojamas V. Švedas su Žilvinu Sakalausku užima 5-ą vietą. Po žiemos ralyje patirtos avarijos ekipažas nebaigė lenktynių ir savo sąskaitoje šiuo metu turi 30 įskaitos taškų. Surinkę 47 taškus antroje vietoje – M. Samuitis su Ramūnu Šaučikovu, o treti - nuo lyderių 17 taškų atsiliekantys B. Vanagas su Irina Kolomeiceva.

„2010 metų Baltijos ralio čempionato nugalėtojas Vytautas Švedas nedaugžodžiavo.

„Varžybose laimi tas, kas nugali save. Mes važiuojame laimėti“.

Ryžtingai yra nusiteikę ir M. Samuitis su šturmanu R. Šaučikovu.

„Mūsų tikslas „Saulės“ ralyje – išsiveržti į pirmą vietą įskaitoje. Varžybų organizatoriai žada, kad trasos bus naujos ir įdomios. Mėgstame ilgus greičio ruožus, todėl ypatingai laukiame 6-o ir 7-o greičio ruožų antrą ralio dieną. Šiame varžybų etape gali būti ir netikėtumų - 26 km ilgio atkarpą teks įveikti du kartus iš eilės, taigi tikėtina, jog greičiausi, pirmus starto numerius turintys ekipažai trasoje pavys paskutinius startavusius LASF taurės etapo dalyvius“.

Ne mažiau įtempta kova prognozuojama ir dviem ratais varomų automobilių klasėje. A 2000 klasėje pirmaujančio kaliningradiečio Dmitrijaus Miachino šturmanas Kęstutis Būzius prieš ralį pagarbiai atsiliepė apie varžovus.

„Nors sėkmingai pasirodę pirmuosiuose čempionato etapuose įskaitinėje lentelėje esame pirmi, tačiau konkurentai stiprūs ir užmigti ant laurų anksti. Tiek Justas Vaitekūnas su Paulium Beniušiu, tiek Irmantas Žukauskas su Rolandu Babraičiu bus rimtai nusiteikę surinkti maksimalų taškų kiekį ir užsitikrinti kuo aukštesnę reitingų vietą prieš likusius čempionato etapus. Negalima pamiršti ir iš Šiaulių bei Kelmės kilusių lenktynininkų Giedriaus Kriptavičiaus, Tomo Savicko, Arūno Lopetaičio – visus aplinkinius kelius puikiai pažįstantys sportininkai gali pateikti ne vieną siurprizą“.

Konkurentams nebus lengva pavyti Vytauto Baranausko ir Mindaugo Čepulio ekipažą („Renault Clio“): L 2000 klasės lyderiai jau yra surinkę 60 taškų, po jų rikuuojasi Aras Kalėda ir Justas Vičiūnas (34 taškai). Surinkę vienodai taškų, S 2000 klasėje pirma vieta dalinasi T. Bilius su V. Pauliukoniu ir A. Buteikis su D. Palepšaičiu.

„Open“ klasėje pirmauja daugkartinis Lietuvos ralio čempionas Rokas Lipeikis su dukra Inga („Mitsubishi Lancer Evo VIII“). Deja, dideliu greičiu pasižymintis ir žiūrovų itin mėgstamas Deividas Jocius, dėl automobilio gedimų pasitraukęs tiek iš „Winter Rally“, tiek iš „Vilniaus“ ralio trasų, įskaitos taškų neuždirbo.

Lietuvos ralio čempionatas (LRČ), organizuojamas Lietuvos automobilių sporto federacijos, 2011 metais susideda iš 6 etapų. Liepos 2–3 d. lenktynininkų laukia IV-o čempionato etapo varžybos Latvijoje. V-o LRČ etapo – startas – Zarasuose - rugpjūčio 13 d. Planuojama, kad VI-as ralio čempionato etapas vyks rugsėjo pabaigoje Dzūkijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją