Jos ir tapo ne vieno garsaus lenktynininko, tarp jų ir dukart Formulės-1 čempiono Mikos Hakkineno, tramplinu į „Formulę-1“.

24-ių automobilių lenktynės ilgai netrunka: vidutiniškai 70 km ilgio trasą modifikuoti „Porsche 911 GT3“ 450 arklio galių automobiliai įveikia per pusvalandį. Taškai skiriami ne tik pirmiesiems 15-ai finišavusių lenktynininkų, tačiau ir geriausiai kvalifikacijoje pasirodžiusiam sportininkui.

Iki devyniolikto „Porsche SuperCup“ sezono pabaigos liko vos du Abu Dabyje vyksiantys etapai. 2009 metais atidarytoje Hermanno Tilkes suprojektuotoje trasoje spręsis, kas taps šių metų čempionu. Nors pirmaujantis vokietis Rene Rastas („Veltins Lechner Racing“), surinkęs 141 tašką, turi pakankamai solidų pranašumą prieš antroje vietoje žengiantį ir 124 taškus surinkusį lenką Kubą Giermaziaką („VERVA Racing Team” komanda), tačiau, nepaisant šio reikšmingo taškų skirtumo, du etapus šiemet laimėjęs lenkas dar žada atkakliai pakovoti dėl galimybės prisivyti, o galbūt net ir aplenkti vokietį.

„Gaila, kad René Monzoje sugebėjo padidinti savo pranašumą, bet šiame sezone dar liko dvejos lenktynės, ir jei pasiseks, aš dar galiu laimėti čempionatą. Kita vertus, mes neturime pamiršti, kad teoriškai aš galiu nukristi ir iki penktosios vietos čempionate, taigi dar niekas nėra aišku. Bet nenoriu užsiimti vien taškų skaičiavimu, tiesiog stengsiuosi važiuoti geriausiai kaip sugebu“, – teigė Kuba Giermaziakas.

Jis rugsėjo mėnesį vykusiame lenktynių etape Italijoje finišą kirto šeštas ir susumavus taškus pakilo į antrą turnyro lentelės vietą.

Du finaliniai „Porsche Supercup” etapai vyks lapkričio 12–13 dienomis Abu Dabyje. Jų metu lenktynininkai gali surinkti didžiausią 44 balų sumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją