„Šį kartą oras buvo puikus, visas dienas švietė saulė, todėl jau nebuvo netikėtumų dėl besikeičiančių oro sąlygų“, - džiaugėsi I. Gelžinis. „Treniruotėse ir kontroliniuose važiavimuose sekėsi gerai, iškovojau aštuntąją ir devintąją pozicijas važiavimams absoliučioje įskaitoje bei pirmąsias „Pro-Am1“ klasėje.“

Pirmojo važiavimo starte Lietuvos lenktynininkui teko šiek tiek apsistumdyti ir jis prarado kelias pozicijas, tačiau lenktynių eigoje situacija nuolat keitėsi. I. Gelžiniui teko atlaikyti aktyvias pagrindinio konkurento Jordano Witto atakas, tačiau po vieno iš lenktynininkų kontaktų pastarasis prarado net keletą pozicijų ir važiavimą baigė tik trečioje vietoje „Pro-Am1“ klasėje.

Ši varžovo klaida leido I. Gelžiniui čempionate vienu tašku išsiveržti į priekį. Absoliučioje įskaitoje Ignas finišavo aštuntoje pozicijoje.

Nerijus Dagilis užtikrintai laimėjo „Pro-Am2“ klasėje, o Tautvydas Barštys pateko į avariją ir finišo nepasiekė.

„Antrame važiavime startas pasisekė neblogai, tačiau trečiame rate vienas iš priekyje važiavusiu varžovų pradėjo suktis, bandydamas išvengti kontakto praradau dar kelias pozicijas. Vėliau pasivijau konkurentus, tačiau aplenkti jų jau nepavyko“, - pasakojo I. Gelžinis. Finišo liniją jis kirto dešimtas, trečias „ProAm1“ klasėje.

Antrasis važiavimas nesusiklostė ir kitiems lietuviams. Tiek T. Barštys, tiek ir N. Dagilis pateko į smulkius incidentus ir prarado keletą pozicijų. Nerijus finišavo trečias, Tautvydas šeštas „ProAm2“ klasėje.

Šiuo metu I. Gelžinis bendroje įskaitoje užima vienuoliktą poziciją, o „Pro-Am1“ kategorijoje vėl rikiuojasi pirmas. Savo rezultatus po šio etapo šiek tiek pagerino ir N. Dagilis, kuris tarp visų dalyvių yra 23-ias, tačiau savo „Pro-Am2“ klasėje žengia antras. T. Barštys toje pačioje kategorijoje užima septintąją vietą.

Dramatiškoje kovoje abu važiavimus laimejo Dino Zamparelli, o finišavęs antras pirmame važiavime 2015 metų čempiono titulą jau užsitikrino Danas Cammishas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją