Nuo ryto trasą merkęs lengvas lietus lenktynininkams suteikė progą išmėginti lietui skirtas padangas. Greičiausiai prie jų treniruotėje prisitaikė Gustas Grinbergas, tačiau jau kvalifikacijoje iš jo „lietaus žmogaus“ titulą pavergė R.Baciuška. Antroje pozicijoje kvalifikavosi Markas Bukinas, trečias Justas Jonušis, ketvirtas Kasparas Vaškelis. :Lyderį ir šeštoje vietoje kvalifikaciją baigusį Aurimą Blažulionį teskyrė keturios dešimtosios ssekundės dalys. O tokia aštri konkurencija žadėjo išties dramatiškas lenktynes.

Kaip ir tikėtasi, po pusfinalio starto, į priekį išsiveržė R.Baciuška. Jam ant kulnų visą laiką lipo, starto metu net dvi pozicijas iškovojęs, Kasparas Vaškelis. Markas Bukinas turėjo trečią vietą užleisti ypatingai greitai važiavusiam Justui Jonušiui. Penktoje vietoje išliko Gustas Grinbergas, visą važiavimą atlaikęs didžiulį Aurimo Blažulionio spaudimą. Septintas finišo liniją pasiekė Kasparas Mičiūnas. Du serijos naujokai Domas Raudonis ir Nerijus Vaitekūnas lenktynes baigė aštuntoje ir dešimtoje vietose, o tarp jų įsiterpė Nojus Nenortas.

Finale ir vėl be konkurencijos nuo starto iki finišo pirmavo R.Baciuška, tačiau kova dėl likusių podiumo vietų dramatiškai tęsėsi beveik iki finišo. Justas Jonušis, Kasparas Vaškelis, Gustas Grinbergas ir Aurimas Blažulionis tiesiog prilipo vienas prie kito.

Po Kasparo atakos, Justas trumpam turėjo užleisti savo poziciją, tačiau jau kitame rate vėl pakilo į antrą vietą. O pakartotinas Kasparo bandymas lenkti baigėsi susidūrimu šeštame trasos posūkyje. K.Vaškelio ir J.Jonušio kartingai apsisuko, užtverdami dalį trasos. Pro nedidelį plyšelį prasmuko ir antroje vietoje įsitvirtino tik G.Grinbergas, o A.Blažulionis padidino avarijoje sudalyvavusių lenktynininkų skaičių iki trijų.

Pirmam iš spastų pavyko ištrūkti J. Jonušiui. Iki finišo jis dar spėjo aplenkti M.Bukiną ir finišuoti trečioje vietoje. K.Vaškelis užėmė penktą vietą. Finiše nuo jo tik septyniomis dešimtosiomis sekundės dalimis atsiliko K.Mičiūnas, A.Blažulionis lenktynes baigė septintas. N.Nenortas sugebėjo pakilti į aštuntą vietą, o D.Raudonis ir T.Vaitekūnas finišavo devintas ir dešimtas.

Antrasis BMW Formulės Mini etapas vyks birželio 2-4 dienomis Smalininkų kartodrome.

BMW Formulės Mini pirmo etapo finalo rezultatai:

1. Rokas Baciuška			18 ratų
2. Gustas Grinbergas +8.543
3. Justas Jonušis +13.069
4. Markas Bukinas +13.434
5. Kasparas Vaškelis +14.202
6. Kasparas Mičiūnas +14.924
7. Aurimas Blažulionis +36.465
8. Nojus Nenortas +39.541
9. Domas Raudonis +43.741
10.Tomas Vaitekūnas 2 ratai

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją