„Drago gerbėjai iš visos Lietuvos puikiai žino Alytų – trejus metus čia rengiame didžiules legalaus drago lenktynes, kurios praėjusiais metais iš Pramonės rajono persikraustė arčiau miesto centro į Naująją gatvę. Festivalis auga ir šįkart dalyvių ir žiūrovų lauksime pasiūlydami daugiau garso, greičio ir pramogų“, – vardijo vienas iš festivalio organizatorių, įstaigos „Legalus dragas“ vadovas Aivaras Rudzis.

Paskutinį vasaros savaitgalį Alytuje vyks ne tik drago, bet ir greituminio slalomo, geriau žinomo, kaip „Street Race“, nacionalinės varžybos. Renginys prasidės simboliškai – išlydint bei pasitinkant „Orlen Ladies Go“ pramoginio ir orientacinio ralio dalyves, kurios šįkart varžysis Alytaus krašte.

„Jau ketvirtus metus kviečiame aktyvias, vairuojančias moteris iš visos Lietuvos sudalyvauti „Ladies Go“ raliuose. Džiaugiamės, kad šį kartą prisijungsime prie tokio aktyvaus festivalio Alytuje – adrenalino mūsų renginiuose taip pat netrūksta, todėl tikrai puikiai derėsime ir trankiai uždarysime vasaros sezoną. Esame paruošę nemažai siurprizų alytiškiams ir miesto svečiams, taip pat mūsų dalyvių paradą miesto gatvėmis, įvairiausių atrakcijų bei loteriją „Orlen” degalinėje, scenoje – „Ocdeco” laisvalaikio drabužių kolekcijos pristatymą. Labai kviečiame aktyvias moteris jungtis prie mūsų renginio ir pabandyti laimėti net 1000 eurų čekį degalams“, – entuziazmo nestokojo moteriško ralio organizatorė Raimonda Jagminaitė.

Dragas Alytuje

Prie visų šių autosporto renginių, lauks ir daugybė pramogų visai šeimai, sporto ir edukaciniai užsiėmimai vaikams, prekybos zona tėvams.

„Alytaus adrenalinas 2023“ vyks visą savaitgalį Naujojoje gatvėje, aikštėje prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro, o 3x3 tipo krepšinio varžybos – Jaunimo parke.

Alytų puikiai žino ne tik drago gerbėjai – čia, oficialių įvairių autosporto disciplinų varžybų organizavimas miesto gatvėse, skaičiuojamas dešimtmečiais.

„Džiaugiamės galėdami po dviejų metų pertraukos į Alytų sugrąžinti ir greituminio slalomo čempionato etapą, tik šį kartą iš Pramonės rajono perkeliame varžybas į Naująją gatvę, taip priartindami jas arčiau žiūrovų. Prie mūsų prisideda ir sportinę varžybų dalį užtikrins sportininkų vertinamas automobilių sporto klubas „Marimotorai“, todėl esame tikri būsimo renginio kokybe ir, žinoma, saugumu. Alytuje vyks jau penktasis etapas, metinėje čempionato įskaitoje svarbus kiekvienas taškas, todėl tikimės išvysti azartišką kovą dėl kiekvienos sekundės ar jos šimtųjų dalių“, – sako vienas iš „Street Race“ organizatorių, įstaigos „Jaunasis lenktynininkas“ vadovas Lukas Jaruševičius.

Dragas Alytuje

Nors greituminio slalomo čempionate varžosi profesionalūs sportininkai, dalyvauti varžybose gali bet kuris norintis ir turintis visiškai standartinį automobilį, o su tėvų sutikimu ir priežiūra gali dalyvauti netgi nepilnamečiai.

„Lietuvos „Street race“ čempionate važiuoju jau penktą sezoną, savo asmenine patirtimi galiu patvirtinti, kad tai puiki galimybė saugiai patenkinti adrenalino poreikį, taip pat ir tobulinti savo vairavimo įgūdžius bei reakciją ekstremaliose situacijose“, – teigia Lukas, pats oficialiose autosporto varžybose dalyvaujantis nuo 11 metų.

Tuo įsitikinti galės ir ekstremalų sportą mėgstantys žiūrovai, kuriems šeštadienį bus sudarytos galimybės patiems pabandyti įveikti varžyboms parengtą trasą. Taip organizatoriai nori pabrėžti, kad varžytis reikia legaliuose automobilių sporto renginiuose, paisyti Kelių eismo taisykliųir nekelti pavojaus nei sau, nei kitiems.

Visas festivalio varžybas ir koncertus bus galima stebėti nemokamai – tikimąsi, kad paskutinis vasaros savaitgalis Alytuje taps įsimintinu visiems – ne tik alytiškiams, bet ir miesto svečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją