Iš viso šiais metais Palangoje startuos 23 komandos. Ne kartą šiose lenktynėse startavęs ir pergalę su komanda išplėšęs lenktynininkas Ignas Gelžinis teigė, kad šiais metais bene didžiausias pokytis varžybose yra būtent tai, jog turėsime galimybę trasoje matyti nemažai galingų automobilių.

„Gal didžiausias pasikeitimas šiemet yra tai, kad lenktynėse turime labai daug greitų mašinų – 15 GT klasės automobilių, todėl varžybų tempas bus labai didelis, o tai reiškia, kad didelę reikšmę rezultatams turės komandų taktika, padarytos klaidos, komandos pajaus kiekvieną baudą. Manau, kad bus tikrai labai įdomu“, – aiškino I. Gelžinis.

Tiesa, prakalbus apie baudas, svarbu paminėti, kad šiais metais keitėsi ir taisyklės dėl komandų sudėties. Tam, kad komandų jėgos būtų apylygės, buvo nuspręsta, kad vienoje komandoje už antrą profesionalų vairuotoją bus skiriama 1 sekundės bauda už kiekvieną ratą.

„Visame pasaulyje yra kažkoks lyginimas, kai komandoje gali būti vienas profesionalus, vienas vidutinis ir bronze vairuotojas. Tai čia buvo panaši taisyklė, kuri komandas apriboja dviem profesionaliais vairuotojais, o už antrą profesionalų vairuotoją komanda gauna vieną sekundę baudos už kiekvieną ratą. Tai skirta tam, kad komandos variuotų ir būtų lygesnės. Kad nebūtų taip, kaip futbole sako, jog viskas – į vienus vartus. Tai tikrai sveikintina iniciatyva ir tikrai prideda lenktynėms žavesio“, – sakė lenktynininkas.

Jau šeštadienio ryte Palangoje prapliupo lietus. I. Geležinis teigė, kad lietus vienareikšmiškai įneša daugiau rizikų, tačiau dėl to lenktynės bus tik dar įdomesnės, o įdomiausia bus tai, kas kilusias rizikas suvaldys geriausiai.

11 val. prasideda tradicinis „Grid walk“ pasirodymas, o lygiai po valandos – 12 val. bus skelbiamas lenktynių startas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją