Jos tradiciškai bus surengtos didžiausiame šalies vasaros kurorte Palangoje 2019 metų liepos 17-20 dienomis. Būtent čia jos debiutavo 2000-aisiais ir per visą savo gyvavimo laikotarpį nė karto nebuvo pakeitusios lokacijos, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Apie jubiliejines, 20-ąsias ilgų nuotolių lenktynes pradėjome galvoti nepraėjus nė mėnesiui po šiemet pasibaigusio 1006 km maratono, – sako jų pagrindinis organizatorius, VšĮ „Promo events“ direktorius Darius Jonušis. – Nors kiekvienos lenktynės mums, jų rengėjams, visų metų didžiausias ir atsakingiausias egzaminas, tačiau neperdėdamas galiu teigti, jog kitąmet pabandysime nustebinti tiek pačius sportininkus, tiek žiūrovus surengdami įspūdingiausią festivalį per visą lenktynių gyvavimo 20-tį.“

Pasak D. Jonušio – garbinga, daug išbandymų atlaikiusio renginio sukaktis įpareigoja jai pasiruošti kaip niekad kruopščiai ir atsakingai, norint surengti visai autosporto bendruomenei šventę, kurią, kaip tikisi lenktynių organizatoriai, visi minės dar bent dešimtmetį.

Todėl iš anksto paskelbta jubiliejinių lenktynių data, pasak jų rengėjų, leis joms geriau pasiruošti ne tik patiems organizatoriams, bet ir sportininkams, komandų vadovams, jau pradedantiems skirstyti kito sezono prioritetus.

Tai akcentuota ir vakar Kaune įvykusiame ilgų nuotolių žiedinių lenktynių organizatorių ir sportininkų, komandų vadovų, trenerių bei teisėjų pasitarime, kuriame ne tik išsamiai išanalizuotos pasibaigusios maratoninės lenktynės, bet ir aptarti pakeitimai bei 2019 metų lenktynėse laukiančios naujovės.

Lenktynių organizatoriai negailės pastangų stengdamiesi dar labiau paaštrinti kovą klasėse, kad ji taptų dar įdomesnė žiūrovams, o laimėtojas galėtų jaustis ir būtų pagerbtas ne prasčiau už čempioną.
Šiemet vykusiose 19-tosiose „Aurum 1006 km lenktynėse“ dalyvavo 38 komandos ir jų sudėtyse esantys 134 sportininkai bei 38 komandų vadovai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Belgijos, Olandijos, Didžiosios Britanijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)