Paulius Karklelis, šonaslydininkas pasakoja, kad save ir du bendraminčius – Marių Vasiliauską bei Paulių Laurinkų – jis vadina nepriklausomais drifteriais.

„Gerokai skiriamės nuo tradicinių komandų. Šį sezoną važiuojame kaip nepriklausomi pilotai, negalvojame apie komandinę įskaitą, kiekvienas turime savo rėmėjus bei atskiras vizijas ir planus, mus vienija vaizdo reportažai“, – pasakojo jis.

Mintis kurti vaizdo reportažus kilo dirbant drauge su M. Vasiliausku dar žiemą. Abu, pasakojo P. Karklelis, perdarinėjo savo sportinius automobilius ir norėjo supažindinti šios autosporto šakos gerbėjus su tuo, kas vyksta, kai šonaslydžio sezonas pasibaigia.

„Artėjant varžyboms supratau, kad savo jėgomis automobilio sukonstruoti iki sezono pradžios nespėsiu, todėl atidaviau jį į Automotive.lt meistrų rankas. Ten susipažinau su trečiuoju „Drift Department“ nariu Pauliumi Laurinkumi, kurio sportinis BMW irgi buvo patikėtas tiems patiems meistrams. Kadangi kartu dalyvaujame tose pačiose varžybose į rankas čiupome veiksmo kameras ir pradėjome filmuoti ne tik jau žiūrovams matytus šonu slystančius automobilius, bet ir tai, kas vyksta iki varžybų“, – priešistorę prisiminė sportininkas.

Anot P. Karklelio, sprendimas nepriklausyti vienai komandai, tačiau turėti bendrą „YouTube“ projektą gimė neatsitiktinai. Visi sportininkai yra buvę vienos ar kitos komandos dalimi ir dirbti, aiškino vaikinas, kai žmonės priklausomi vieni nuo kitų, ne visada lengva. Be to, pastebėjo jis, šonaslydžio gerbėjams visuomet įdomiau sekti kiekvieno sportininko pasiekimus ir sirgti už kiekvieną atskirai nei bandyti išsirinkti favoritus vienoje komandoje.

„Norime didinti susidomėjimą šia autosporto šaka. Dažnas, nesusidūręs su driftu iš arti, vis dar šį sportą įsivaizduoja kaip chuliganišką vairavimą keliuose, todėl norime parodyti, kad tie laikai jau seniai praėjo, supažindinti su tuo, kad lieka už kadro - vidiniai dalyvių dialogai, boksuose verdančios emocijos ir kitos subtilybės“ – akcentavo P. Karklelis, pristatydamas šviežiausią komandos vaizdo reportažą.

Susipažinti su šonaslydžio subtilybėmis iš arčiau sportininkas kviečia ir į Klaipėdos autodromą, kur jau šį savaitgalį vyks Lietuvos drifto čempionato etapas ir varžysis „Street“ bei „Semi PRO“ lygų sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)