„Tai pirmasis kartas, kai Europos bajų taurės etapas vyksta Graikijoje. Tai gerai, nes nei vienas iš taurės lyderių neturi patirties lenktyniaujant šiame regione, todėl sąlygos visiems bus panašios“, – sako B. Vanagas. Drauge su juo prie starto linijos stos ir Ispanijoje vykusio pirmojo etapo laimėtojas ir dabartinis serijos lyderis portugalas Tiago Reis, vairuojantis tokį patį „Toyota GR DKR Hilux“ bolidą. Į Graikiją taip pat atvyksta ir Dakaro senbūvis čekas Miroslavas Zapletalas, lenkų žvaigždė Krzysztof Holowczyc (Kristofas Holovyčius) ir kiti.

Benediktas Vanagas

Kalnuotame Kastorijos regione vykstančios lenktynės žada ypatingas oro sąlygas. Dėl lietaus ir nenuspėjamo oro kalnuose, kalbama, kad kelio danga bus ne sausa ir dulkėta, kaip daugelis įsivaizduoja, o slidi. „Žada lyti. Slidžios sąlygos yra mūsų stiprybė, todėl lauksime, kaip išsipildys orų prognozės – turėtų būti labai įdomu“, – kalba jau dvyliktam startui Dakaro ralyje besiruošiantis B. Vanagas.

Benediktas Vanagas

Tris dienas vykstančiose lenktynėse sportininkams teks įveikti 825 km, iš kurių 523 km bus įskaitiniai. FIA Europos bajų taurės sieks net 49 pilotai. Pirmasis lenktynių etapas – gegužės 15 d. – ketvirtadienį, o nugalėtojai paaiškės gegužės 17 d. – šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją