„Nuspėti savaitgalio eigą tikrai sunku. Manau, kad kozirių turėsime ir mes („Honda“), ir „Yamaha“, – teigė D. Pedrosa, kurio gimtasis Sabadelio miestas yra vos už pusvalandžio kelio nuo Katalonijos trasos.

Bendroje įskaitoje D. Pedrosa yra surinkęs 103 taškus, bet persvara prieš Jorge Lorenzo po pastarojo pergalės Italijoje sumenko iki 12 taškų. Du lyderius šiek tiek į priekį praleido skaudžią avariją Italijos „Grand Prix“ pabaigoje patyręs Marcas Marquezas (77 tšk.). Tačiau sensacingą formą šį sezoną demonstruojantis naujokas kupinas ryžto atsitiesti ir vėl įsilieti į kovą dėl čempiono karūnos.

Su didelėmis viltimis į Kataloniją atvyksta ir Valentino Rossi. Sugrįžusiam į „Yamaha“ legendiniam italui kol kas trasa nebuvo rožėmis klota, nesėkmių virtinę vainikavo virtimas trečiajame Mudželo lenktynių posūkyje. Dabar V. Rossi tikslas – kuo geriau pasirodyti kvalifikacijoje ir po užsitęsusios pertraukos užlipti ant nugalėtojų pakylos.

„Moto2“ klasėje nuo persekiotojų vis labiau sprunka britas Scottas Reddingas. Jis yra surinkęs 101 tašką, o Nicolas Terolas ir Mika Kallio – po 58. Vis dėlto Katalonijos sirgaliai daugiausia tikisi iš Polo Espargaro (54). „Tuenti“ lenktynininkas, vadintas šio sezono favoritu, kol kas nepateisina vilčių, bet namų lenktynės bus geriausia proga pagaliau pradėti gerų pasirodymų seriją.

Bene atkakliausia kova verda „Moto3“ klasėje. Čia du lyderius – Mavericką Vinalesą ir Luisą Salomą – skiria vos keturi taškai, o prie šios dvikovos labai norėtų prisijungti ir trečias ispanas Alexas Rinsas.

Katalonijos trasa žada didžiulę intrigą visose trijose klasėse, o „Viasat Sport Baltic“ tiesiogiai parodys ir kvalifikaciją, ir sekmadienio lenktynes.

Tiesioginės transliacijos:

Šeštadienis:

13.30 val. „Moto3“ kvalifikacija;
14.20 val. „MotoGP“ treniruotė;
15.05 val. „MotoGP“ kvalifikacija.

Sekmadienis:

11.55 val. „Moto3“ lenktynės;
13.15 val. „Moto2“ lenktynės;
14.50 val. „MotoGP“ lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)