Nelaimė įvyko paskutiniame rate, kuomet pranešėjas mosuodamas languota vėliava, paskelbė finišą, o lenktynių lyderis Reganas Smithas ėmė blokuoti Bradą Keselowski, kad išsaugotų pergalę. Tai sukėlė grandininę reakciją, o šių varžybų naujokas Kyle'as Larsonas, atsitrenkęs į automobilį, ore vertėsi ir nuskriejo į apsauginę užtvarą.

Visas K. Larsono automobilio priekis buvo sumaitotas, o visos nuolaužos perskriejo tvorą - tiesiai į žiūrovus.

20-metis K. Larsonas buvo apstulbęs, o sirgaliai jau mojavo rankomis, pašydami pagalbos.

„Buvo tiesiog baisu. Kuomet pažvelgiau į dešinę, pamčiau avariją“, - sakė Rickas Harpsteris, avariją matęs kuo puikiausiai. „Pakėliau galvą ir pamačiau padangą, skriejančią per tvorą, tiesiai į tribūnas“.

„Aš esu emocionalus žmogus, todėl iš karto apsiverkiau. Buvo labai baisu. Mėgstu šį sportą dėl greičio, bet tai yra labai pavojinga“, - teigė lenktyninkė Shannan Devine, prieš save išvydusi šį baisų reginį

14-ai žiūrovų pagalba buvo suteikti trasoje. Organizatoriai sako, kad 19 sirgalių buvo išvežti į vietines ligonines, du iš jų - kritinės būklės. Nei vienas iš 12 avarijoje dalyvausių lenktynininkų nebuvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)