Netoli Florencijos pastatyta Mudželo trasa yra viena seniausių didžiausio greičio trasa „MotoGP“ kalendoriuje. Kaip tik čia 2009 metais Danielis Pedrosa („Honda“) pasiekė visų laikų čempionato greičio rekordą – 349,228 km/val.

D. Pedrosa šiemet į Italiją atvyksta, būdamas bendros „MotoGP“ įskaitos lyderiu. Po dviejų iš eilės pergalių „Honda“ lenktynininkas turi 83 taškus. Jam ant kulnų mina komandos draugas Marcas Marquezas (77 taškai) ir dabartinis čempionas Jorge Lorenzo (66).

Ši trijulė įvardijama pagrindiniais favoritais laimėti šių metų lenktynes. Ypač palankiai vertinami J. Lorenzo šansai Jis su „Yamaha“ Mudželo trasoje buvo greičiausias 2011 ir 2012 metais. „Yamaha“ motociklams palankioje trasoje sėkmės tikisi ir Valentino Rossi. Mudželo trasa jam kelia dvejopus prisiminimus – čia iškovotos net devynios pergalės, tačiau 2010 metais patirta skaudžiausia karjeros avarija.

„Privalome pagreitinti motociklą. Prizininkų pakyla būtų geras rezultatas, bet svarbiausia – bendra pažanga“, – prieš namų lenktynes kalbėjo V. Rossi.

Taip pat rimtų ambicijų Italijoje turės Calasas Crutchlow („Yamaha Tech 3“). Le Mano trasoje sensacingai antrą vietą užėmęs britas beveik išsigydė traumą ir sieks parodyti, kad gali būti greitas ir sausoje trasoje. Be to, Italijos „Grand Prix“ trasoje su dviguba energija stengsis nudžiuginti ir „Ducati“ koncerno atstovai Andrea Dovizioso ir Nicky Haydenas.

„Moto2“ klasėje po puikaus pasirodymo Le Mane lyderiu tapo Scottas Reddingas – 76 taškai. Nors britas artimiausią persekiotoją lenkia 24 taškais, čempionatas net nepasiekė trečdalio atžymos, tad galima laukti įvairiausių posūkių ir pasikeitimų.

„Moto3“ klasėje į pirmą vietą išsiveržė geriausias praėjusio sezono naujokas Maverickas Vinalesas (90 taškų), tačiau kiti du KTM motociklus vairuojantys ispanai – Luisas Salomas (77 tšk.) ir Alexas Rinsas (61) – mėgins atsigriebti Italijoje ir būsimuose „Grand Prix“.

Tiesioginės transliacijos iš Italijos „Grand Prix“:

Šeštadienis:

13.30 val. „Moto3“ kvalifikacija;
14.20 val. „MotoGP“ 4-oji treniruotė;
15.05 val. „MotoGP“ kvalifikacija;
16.00 val. „Moto2“ kvalifikacija.

Sekmadienis:

11.55 val. „Moto3“ lenktynės;
13.15 val. „Moto2“ lenktynės;
14.50 val. „MotoGP“ lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)