Prancūzai — Paulin Gautier, Dylan Ferrandis ir Steven Frossard nugalėjo pirmame ir paskutiniame važiavimuose, o antrame į priekį užleido tik titulą gynusius belgus. Pastarieji bendroje įskaitoje liko antri. Bronza tenkintis turėjo Jungtinių Amerikos Valstijų atstovai.

Sportininkai tuoj po finišo atrodė nuvargę, tačiau dar išspaudė vieną kitą šypseną. Didžiausia Prancūzijos rinktinės žvaigždė Paulinas Gautieras džiaugėsi pergale ir dėkojo didžiausiems varžovams belgams už gerą kovą.

„Tai buvo labai sunkus, tačiau įspūdingas savaitgalis. Labai šaunu laimėti šias varžybas, net ir ne visiems pajėgiausiems mūsų šalies sportininkams dalyvavus“, — pasakojo jis.

Belgai ir šiemet pasirodė įspūdingai. Belgijos rinktinė per 25-erius metus 23 kartus kopė ant podiumo šiose varžybose.

Komandos lyderis Jeremy van Horebeek buvo patenkintas ir šiuo pasirodymu, nepaisant komandą kamavusių techninių problemų ir lengvų traumelių.

„Pirmiausia noriu pasveikinti prancūzus su įspūdingu pasirodymu. Buvo labai sunku juos vytis ir net būdamas antroje vietoje aš labai didžiuojuosi savo vaikinais“, — pasakojo prancūzas.

Lietuviai į pagrindinį finalą nepateko. Paguodos varžybose, iš kurių į finalą patenka viena komanda, mūsų tautiečiai liko penkti. Arminas Jasikonis savo klasėje finišavo 5-as, Nerijus Rukštela 15-as, o Arūnas Gelažnikas 16-as.

Varžybos Kegumso miestelyje sutraukė minias žmonių. Čia atsirado turistų iš Japonijos, Jungtinių Valstijų, žurnalistų iš Puerto Riko. Jie negailėjo 70 eurų už vienos dienos bilietus, vieta stovėÍjimo aikštelėje kainavo dar papildomus 30-50 eurų. Už leidimą į serviso zoną visi bilietai po 30 eurų buvo išparduoti dar prieš varžybų startą.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)