Zandvoorto trasoje Olandijoje prieš kurį laiką vykdavo ir „Formulė-1“ varžybos, o žiūrovai ją ypač mėgsta dėl to, kad ji įsikūrusi kurorte, vos du šimtai metrų nuo jūros kranto.

Ši varžybų serija išsiskiria pajėgių dalyvių iš visos Europos gausa ir susideda iš septynių etapų: Jungtinių Arabų Emyratuose, Italijoje, Junginėje Karalystėje, Ispanijoje, Olandijoje, Prancūzijoje ir Čekijoje. Keturi etapai vyksta po 24 valandas ir trys – po 12 valandų.

Pernai komanda su BMW automobiliu lenktyniavo dviejuose, o šiemet planuoja dalyvauti Zandvoorte, Barselonoje ir Brno vyksiančiuose etapuose.

Šįkart M. Samuitis, Rimantas Blažulionis ir Robertas Kupčikas vairuos naują, „Honda“ gamyklos oficialaus atstovo „J.A.S Motorsport“ ilgiems nuotoliams pritaikytą „Civic TCR“ automobilį.

Su „Honda Civic“ M. Samuitis jau yra visus nustebinęs, nugalėdamas 1000 km lenktynėse Palangoje 2011 metais. Tais pačiais metais jis buvo išrinktas ir Lietuvos metų lenktynininku.

Grįžęs už pažįstamo automobilio vairo Martynas jaučiasi puikiai ir tikisi, kad jau per kelias pirmąsias lenktynes užsienyje pavyks įsibėgėti iki maksimalaus tempo, o grįžus į Lietuvą – į „Eneos 1000 km“ varžybas – išvažiuoti į trasą ne avelės, o vilko kailyje bei bandyti įkasti lyderiams, vairuojantiems „Porsche“ ir kitą galingesnę techniką.

Taip pat, Martyno nuomone, žiedinės lenktynės yra puikus būdas neprarasti automobilio valdymo įgūdžių prieš Lietuvos Ralio Čempionato batalijas, kurios šiais metais nusimato labai įdomios ir prasidės jau visai netrukus, po trijų savaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją