Nors Pabradės poligonas bekelės lenktynėms yra pavojingas, sudėtingas ir itin klaidus, sportininkams jis patinka. Ankstyvą rugsėjo 5-osios, šeštadienio rytą prie tarto linijos Generolo Silvestro Žukausko poligone stojo daugiau nei pusšimtis kovai klampiuose smėlynuose pasiruošusių komandų. Jos žinojo, kad bus sunku, tačiau gamta prieš varžybas pasistengė, kad būtų sunkiau, nei kas tikėjosi. Dėl lietaus pažliugo smėlynai, dalyviams teko murkdytis purve, lėkti per balas, kurių gylis siekė žmogaus juosmenį. O poligono kelelių voratinklis reikalavo itin didelio susikaupimo navigacine prasme.

Pirmasis greičio ruožas sumaišė visas kortas lentelėje. Čempionato lyderiai, favoritai grybavo, skaudžiai krito du motociklininkai. Vytenis Mikelionis susilaužė raktikaulį. Tačiau antrajame ir trečiajame greičio ruožuose lyderiai susiėmė ir taip išsikovojo sau čempionų titulus.

„Sport“ įskaitoje greičiausiai visus 148 km greičio ruožais pravažiavo „Vaidota Racing Team“ Vaidoto Paškevičiaus ir Gyčio Gaspariūno ekipažas su „Seat Leon Dakar“. Trasoje jie užtruko 2 val. 31 min. Surinkę maksimalų taškų skaičių nuo antroje čempionato įskaitoje esančių Justino Pučio ir Valdemaro Milašveskio jie atitrūko tiek, kad ketvirtajame etape galės važiuoti atsipalaidavę, čempionų titulų iš jų niekas neatims.

Antrą poziciją Pabradėje iškovojo šeimyninis Virginijaus ir Ievos Narauskų ekipažas su „Mitsubishi Pajero“. Trečioje vietoje – jau minėtas Justinas Putys su „Mitsubishis Pajero Evolution“.

„Lithuanian Baja – Perimetras“ trečiame etape dalyvavo ir Dakaro lenktynininkas Edvinas Juškauskas su „Toyota Hilux“. Į šturmano kėdę pasisodinęs Šarūną Palioką sportininkas treniravosi, tačiau lenktynių nebaigė. Pasitraukė antrame greičio ruože.

„Enduro“ motociklų įskaitoje greičiausiai, per 3 val. 10 min. trasą įveikė Andrius Liškus su „Honda CRF450X“. Jis 11 min aplenkė Paulių Sitkevičių, trečias, 1 min nuo Pauliaus atsiliko Irmantas Bražiūnas. Abu lėkė KTM motociklais.

SxS Bagių klasėje laimėjo šiemet visuose etapuose nepavejami Dalius Olechavičius su Aidu Bubinu. „Can-Am Maveric“ bagiu važiuojantis ekipažas šiose lenktynėse sau taip pat užsitikrino čempionų titulus, man po trijų pergalių susirinko tiek taškų, kad paskutiniame etape jų niekas nebeaplenks. Antri trečiajame „Lithuanain Baja – Perimetras“ etape – Arūnas ir Edgaras Simanavičiai su „Can-Am Maveric“, treti – Edgaras Bira ir Jonas Leščiauskas, taip pat važiavę „Can-Am Maveric“ bagiu.

Keturračių įskaitoje geriausiai pasirodė Romualdas Karužis, vairavęs „Can-Am Outlander“. Antroje vietoje – „CFMOTO Factory Racing Team“ atletas Adomas Gančierius su „CFMOTO C FORCE100“, trečias – Laisvydas Kančius su „Yamaha YFM700“.

Įdomu tai, kad „Enduro“, SxS ir ATV įskaitų nugalėtojai priklausė „Specialist Racng Team“ komandai. Ji namo išsivežė net tris pirmų vietų apdovanojimus.

„Adventure“ įskaitos dalyviai visureigiais važiavo 242 km ilgio orientacinį greičio ruožą, kuris pasižymėjo itin sudėtinga navigacija. Panašu, kad geriausiai susikalbėti sekėsi šeimyniniams ekipažams, mat jie užėmė visus tris podiumo laiptelius. Mažiausiai Pabradės miškuose klaidžiojo ir greičiausiai važiavo Rimvydas ir Rimantas Diliai su „Mitsubishi Pajero“. Jie trasoje užtruko 4 val. 14 min. Kiek daugiau nei 3-imis minutėmis nuo jų atsiliko Egidijus ir Andrius Puidokai važiavę „Isuzu Trooper“ visureigiu. Vos 7-iomis sekundėmis nuo jų – trečią vietą iškovoję Antanas ir Mindaugas Venckai, lėkę „Toyota FJ Cruiser“. Bendroje čempionato įskaitoje sau pergalę taškų skaičiumi jau užsitikrino Puidokai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją