Pačiame ralyje didelės intrigos dėl nugalėtojo vardo šįkart nebuvo. Nuo pat pradžios į priekį išsiveržęs WRC čempiono bendravardis Tommi Makinen iš Suomijos palaipsniui didino persvarą ir užtikrintai nugalėjo. Jis daugiau nei minutės persvara pranoko artimiausią varžovą Tobias Hult iš Švedijos. Trečią vietą iškovojo dar vienas suomis – Joonas Lonn, vairavęs ne R5, o WRC techniką.

Nugalėtojams pasipriešinti galėjo keli greiti varžovai, pavyzdžiui, vienas iš šio sezono lyderių Pawel Stener iš Lenkijos. Tačiau jis iš kovos pasitraukė jau antrajame greičio ruože, o kitas greitas jo tautietis Jurek Bogdanowicz tame pačiame greičio ruože padarė klaidą, kuri nubraukė bet kokius šansus kovoti dėl ralio nugalėtojo vardo. Nepaisant visko, lenkas dar galėjo pretenduoti į trečią vietą absoliučioje įskaitoje, tačiau suomis šįkart buvo greitesnis. Tame pat nelemtajame antrame greičio ruože ralis pasibaigė ir vienam iš greičiausių lietuvių šių metų sezone – Arūnui Gyliui.

Kalbant apie atskiras įskaitas, greičiausiųjų automobilių (WRC) tarpe šiame ralyje pirmas buvo J. Lonn. Antras liko jo tautietis, realiose ralio varžybose dalyvaujantis Ville Pynnonen, trečias – Vili Leinonen taip pat iš Suomijos. Sezono turnyro lentelėje kone visą sezoną pirmavęs estas Gabriel Simson pasirinko per daug konservatyvią važiavimo taktiką ir finišavo tik 7-oje vietoje. Tai reiškė, kad ilgą laiką pirmavęs estas viso labo keturiais taškais pralaimėjo kovą J. Lonn, kuris ir tapo Lietuvos čempionu e-LARČ 1 įskaitoje. Trečiąją vietą sezone pelnė lenkas Damian Skupien.

Lietuvos virtualaus ralio čempionatas

Antrojoje (e-LARČ 2) įskaitoje virtualiame Utenos ralyje niekam vilčių nepaliko suomis T. Makinen, kuris savo pergale Utenos etape užtikrintai įtvirtino 3-ąją vietą metinėje suvestinėje. Antroje vietoje Utenos etape likęs Tobias Hult apgynė Lietuvos čempiono titulą. Jį dar galėjo pelnyti ir švedo komandos draugas P. Stener, tačiau po patirtos avarijos lenkas buvo priverstas tenkintis antrąja vieta čempionate. Trečias Utenoje šioje įskaitoje liko J. Bogdanowicz. Šių metų sezonas buvo nesėkmingas, todėl lenkas liko per žingsnį nuo podiumo ketvirtoje vietoje.

Trečiojoje įskaitoje, kurioje dalyviai varžosi su mūsų trasose vis rečiau matomais „Mitsubishi“ ir „Subaru“ automobiliais bei moderniausia „Rally 3“ technika, greičiausiai pasirodė Nicola Mannu iš Italijos. Antras liko Joonas Hämäläinen iš Suomijos, kuris antroje vietoje liko ir čempionate. Tuo tarpu jo tautietis Janne Laahanen nors finišą Utenoje pasiekė tik trečias, kadangi jis skynė pergales visuose iki šiol vykusiuose etapuose, jam tereikėjo tik startuoti pirmajame greičio ruože, kad galėtų vadinti save Lietuvos čempionu. Suomis neslėpė, kad neskyrė laiko pasiruošti šiam etapui, todėl neturėjo galimybės užbaigti sezoną vien pergalėmis. Tuo tarpu, trečias taškų suvestinėje liko „Ford Fiesta Rally 3“ pilotavęs Markas Buteikis, kuris šiemet varžėsi ir Lietuvos mini ralio čempionate.

Lietuvos virtualaus ralio čempionatas

Įskaitoje, kurioje lenktyniaujama tik automobiliais, varomais priekine ašimi, atsirado vienintelis dalyvis, kuris pelnė šeštą pergalę sezone iš tiek pat galimų. Juo tapo suomis Aleksi Paakkinen. Savaime suprantama, jog toks įspūdingas pasiekimas jam leidžia džiaugtis pelnytai iškovotu Lietuvos čempiono titulu. Antrąją vietą ralyje pasiekė Ignas Augustonis, kuris prieš startą nusprendė iškeisti 10-osios kartos „Mitsubishi Lancer Evo“ į kuklesnį „Peugeot 208 Rally 4“. Trečią vietą pelnė ankstesnių metų Lietuvos čempionas ir prizininkas iš Suomijos – Jyrki Niemela. Šių metų sezonas jam buvo itin nesėkmingas – Utenoje pasiektas finišas buvo tik pirmas šiemet. Tuo tarpu metinėje suvestinėje antroje vietoje įsitvirtino lietuvis Edvinas Meškauskis, o trečias liko Robertas Kulikauskas.

Prieš Utenos etapą bene daugiausiai nežinomųjų buvo būtent BMW (e-LARČ 5) automobilių įskaitoje. Dėl nugalėtojo vardo kovojo lietuvis Valdas Džiaugys, ukrainietis Oleksandr Arych bei Jason Murphy iš JAV. Visų pretendentų nervai pasirodė esantys šalti ir jie, nepaisant sunkios kovos, nepadarė klaidų ir visi pasiekė finišą. Greičiausias buvo bei pergalę ralyje, o tuo pat metu ir čempionate, išplėšė ukrainietis O. Arych. Antrąją ir trečiąją vietas ralyje bei atitinkamai metinėje suvestinėje pasiekė V. Džiaugys, trečias liko J. Murphy.

Lietuvos virtualaus ralio čempionatas

Drauge su šeštuoju etapu baigėsi ir ketvirtasis „Atlantis Games e-LARČ“ sezonas. Jį reziumuojant galima teigti, kad šiemet čempionatą užkariavo suomiai – iš šešių įskaitų keturių čempionai buvo būtent iš šios šalies, dar po vieną nugalėtojo trofėjų iškeliaus į Švediją bei Ukrainą. Čempionato organizatoriai sezono uždarymo proga šio mėnesio bėgyje paskelbs informaciją apie tradicinį sezono uždarymo virtualų renginį.

„Atlantis Games e-LARČ“ yra oficialios virtualaus sporto pirmenybės, įtrauktos į Lietuvos automobilių sporto federacijos oficialių varžybų sąrašą. Tai yra pripažintas ir pirmasis pasaulyje nacionalinis ralio e-čempionatas pasaulyje, sparčiai augančioje simuliatorių nišoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją