„Kaip ir planavome, Akademijoje susirinko 20 aktyviausių ir talentingiausių 7-12 metų amžiaus lenktynininkų iš visos Lietuvos. Vilnius, Kaunas, Šiauliai, Mažeikiai, Utena, Pasvalys, Gargždai, Panevėžys – tai tik keletas miestų, iš kurių atvykę talentai sieks automobilių sporto aukštumų“,- prieš Akademijos startą sakė LASF prezidentas Gintaras Furmanavičius.

Jis taip pat pasidžiaugė, jog pirmaisiais automobilių sporto laipteliais pradeda kopti ne tik berniukai. Dar maloniau, kad vienintelė akademijos dama priklauso vienai iš žinomiausių Lietuvos automobilių sporto dinastijų. Kartu su broliu Kajum, Akademijos mokslus krims jo sesuo Maja, vieno iš greičiausių Lietuvos ralistų, Martyno Samsono aštuonmetė dukra.

Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Ramūnas Savickas džiaugėsi ženkliai pagausėjusiu Lietuvos kartingo čempionato dalyvių būriu. „Jau pirmajame čempionato etape Vilniuje mažiausių lenktynininkų klasėse dalyvaus virš 20 sportininkų. Tikiu, kad Akademijos dėstytojai perteiks visą savo milžinišką patirtį ir jos dėka lenktyniavimas taps ne tik konkurencingesnis, bet ir saugesnis“-, sakė R.Savickas.

Šį ketvirtadienį bei penktadienį vyksiantiems teoriniams ir praktiniams užsiėmimams vadovaus lenktynininkas Jonas Gelžinis, bei autosporto treneris Jonas Dereškevičius. „ Mums svarbu, kad vaikai suprastų kaip turi elgtis tikras lenktynininkas. Juk tai ne tik greitis trasoje, bet ir tinkamas elgesys, puiki fizinė forma, gera mityba, profesionalumas. Į šias sritis Akademijos darbo metu gilinsimės detaliai“,- kalbėjo Jonas Gelžinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)