Šio didžiulio renginio nepraleidę žiūrovai „Marijampolės drift arenoje“ mėgavosi kvapą gniaužiančiais vaizdais ir adrenalinu. Iš viso STREET lygos II etape pasirodė beveik 80 šonaslydžio pilotų iš 12 komandų. Nors dalyvių buvo tikrai daug, organizatoriai džiaugiasi, kad pavyko išvengti nesklandumų, viskas vyko laiku, nebuvo didelių susidūrimų. Todėl tiek dalyviai, tiek žiūrovai renginyje mėgavosi puikiais vaizdais ir gera nuotaika. Žiūrovai galėjo paganyti akis ne tik į įnirtingas drifto kovas, bet ir išskirtinio grožio bolidus. Beveik visi dalyviai trasoje vairavo BMW markės automobilius, o vienas pilotas vairavo „Mazda“ markės bolidą.

Daugiausiai dėmesio, kaip įprasta drifto varžybose, sulaukė poriniai važiavimai. Jų metu žiūrovams skirtos tribūnos arenoje buvo pilnos. Porinius važiavimus taip pat transliavo „Sport 1“ kanalas. „Matome, kad drifto renginiai kiekvienais metais auga, jie pritraukia vis daugiau pilotų ir žiūrovų dėmesio. Tai parodė ir šis savaitgalis, nes susidomėjimas buvo didžiulis, nuotaikos – pačios geriausios“, - sakė varžybų organizatorius Kastytis Alekna.

Driftas Marijampolėje

Kvalifikacijoje geriausiai pasirodė Aivaras Maciulevičius iš „IRT – Olybet” komandos, antrasis – Geraldas Čelyševas, trečioje vietoje – trylikametis drifto pilotas Gustas Valainis iš „Aros Drift Team”. Poriniuose važiavimuose geriausiai pasirodė Tadas Danielius ir Laurynas Jurčiukonis.

Suskaičiavus visus rezultatus, Lietuvos drifto čempionato STREET II etape pergalę šventė Laurynas Jurčiukonis iš „Side to Side“ komandos, vairavęs BMW E46 bolidą, o kvalifikacijoje pasiekęs 6 poziciją. Galutinėje rezultatų lentelėje antras liko Tadas Danielius iš „Elephant Drift Team“ komandos, trečias – Aivaras Maciulevičius iš „IRT – Olybet“ komandos. Visi trys geriausiai pasirodę pilotai vairavo tos pačios markės ir modelio automobilius. Tik T. Danieliaus vairuojamas BMW E46 – LS3.

Komandinėje įskaitoje pirmoje vietoje - „Elephant Drift Team“ komanda, surinkusi 148 taškus. Antroji – „Memel Drift Team“ komanda su 133,1 taško rezultatu, trečioje vietoje – „Side To Side“ komanda, turinti 128,5 taškų.

Driftas Marijampolėje

Kiti artimiausi drifto renginai „Marijampolės drifto arenoje“ - jau šį savaitgalį. Sekmadienį, birželio 18 d. čia vyks „Arena Drift CUP“ taurės II etapas bei išskirtinis drfito renginys moterims ir merginoms – „Baltic Drift Queen CUP“.

Artimiausi drifto renginiai Marijampolėje

  1. Birželio 18 d. „Arena Drift CUP“ 2 ir „Baltic Drift Queen CUP“ Marijampolė
  2. Rugpjūčio 27 d. „Arena Drift CUP“ 3 Marijampolė
  3. Rugsėjo 24 d. „Arena Drift CUP“ 4 Marijampolė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją