M. Paulavičiui, beje, šios varžybos nebuvo pirmos. Tik dar pernai Krokuvoje, Lenkijoje, vykusiame čempionate ėjo mechaniko pareigas latvių motociklininko komandoje, o šiemet prie starto linijos stojo pats.

„Trasa keičiasi kasmet, bet pakeitimai įvyksta net ir prieš pat startą. Būna, kad keičiasi net motociklo serviso vieta ir automobilių stovėjimo vietos, kas įneša sumaišties ir nepadeda susikaupti varžyboms“, – akcentavo motociklininkas.

Paklaustas, kas tokiame čempionate pavojingiausia, motociklininkas sako, kad kai kuriose vietose klaidos galėtų būti net tragiškos.

Mykolas Paulavičius "SuperEnduro" varžybose Lenkijoje

„Lenktynės vyksta 3-5 metrų pločio trasoje, kurioje vienu metu važiuoja daugiau nei 10 kartu startavusių sportininkų. Be to, trasą sudaro tramplinai ir įvairios kliūtys – akmenų, rąstų, padangų ir panašiai“, – apibūdino M. Paulavičius.

Varžybų diena susideda iš vienos treniruotės, kvalifikacijos (jos neįveikus gaunamas „paskutinio šanso“ kvalifikacijos važiavimas) ir finalinių važiavimų. Kiekvienas važiavimas trunka 5 minutes ir dar vieną papildomą ratą. Taigi, laiko mokytis trasą ar šlifuoti reikalingus įgūdžius nėra.

M. Paulavičius pasakojo, kad tos 5 minutės intensyvaus važiavimo pareikalauja kiekvienos kūno ląstelės darbo ir atrodo, jog trunka gerokai ilgiau nei iš tiesų. Sportininkas juokavo, kad kai rankos tampa medinės nuo įtampos, pagrindiniu tikslu tampa išlaikyti vairą, o ne efektingai įveikti trampliną.

„Įspūdį paliko geriausi pasaulio atletai iš viso pasaulio, važiuojantys su gamyklinėmis komandomis. Jiems toks pasivažinėjimas labiau kasdienybė nei kažkoks didelis įvykis. Tą gali suprasti iš to, kaip jie važiuoja – treniruočių rezultatai puikiai matosi trasoje“, – sakė M. Paulavičius.

Mykolas Paulavičius "SuperEnduro" varžybose Lenkijoje

Paklaustas apie išsikeltus tikslus ir kaip pavyko juos įgyvendinti, lietuvis šypsojosi.

„Pirmiausia, smagu, kad pavyko motociklą paruošti pagal tarptautinius FIM reikalavimus ir įveikti techninę komisiją be jokio vargo. Tiesa, tikslo pakilti aukštai rezultatų lentelėje sau nekėliau, nes pirmą kartą šiose varžybose taikytis į podiumą būtų naivu“, – neslėpė jis.

Pirmojoje kvalifikacijoje „Europe“ klasėje vaikinas finišavo 32-as, o „antrojo šanso“ važiavime liko 7-as iš keturiolikos ten startavusių sportininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją