Nugalėjo galingiausioje klasėje

Beveik dvi dešimtys automobilių startavo Baltic GT ir Super 1600 klasėse. Pernai galingiausioje klasėje laimėjęs Marius Budrikis, šį kartą buvo tarp žiūrovų. Lietuvos lenktynininkų garbę apgynė Aivaras Pyragius iš “Toveros sporto-Printeros” komandos, kuris tapo šios klasės Vilniaus varžybų nugalėtoju. Po azartiškos kovos jis įveikė estus Indreką Seppą ir Rainą Pilvę. Pastarasis tapo Šiaurės Europos taurės laimėtoju, o antruoju prizininku liko Vidas Čebatavičius, kuris nugalėjo Lietuvos pirmenybių įskaitoje.

Į lyderius pretendavęs “Porsche” automobiliu važiavęs Nemunas Dagilis teisėjų buvo diskvalifikuotas, nes nevykdė nurodymo atlikti baudą už priešlaikinį startą.

Trečios pergalės is eilės pasiekti nepavyko

Du pastaruosius metus Baltijos čempiono titulą laimėjęs Ramūnas Čapkauskas “Formula baltic” klasėje trečią sezoną iš eilės nugalėti nesugebėjo. Vilniuje jis laimėjo pirmą finalą, tačiau antrame pranašesni jau buvo varžovai. Etapo nugalėtoju tapo estas Jaakas Piparas, o Ramūnui liko antroji vieta. Tiesa, Lietuvos čempionate jis ir vėl nugalėjo. Šiaurės Europos taurės laimėtoju tapo estas Urmas Uusneemas, antrą vietą užėmė Erko Valbaumas, o etapą laimėjęs Jaakas Piparas bus apdovanotas bronzos medaliu.

Viltis sieja su kitu sezonu

Egidijus Dapšas, ir šiemet laimėjęs Lietuvos čempiono titulą, liko už prizininkų trejeto B2000 klasėje. Tiesa, prie naujo “Hondo Civic” automobilio vis tvirčiau besijaučiantis “Oktano” komandos narys, teigia, kad pergalių sieks kitą sezoną. Tai leidžia tikėtis, kad lietuvių pozicijos ir šioje klasėje bus tvirtesnės. Sezono nugalėtoju tapęs latvis Girtas Krūzmanis paskutinėse lenktynėse liko trečias, o etapą laimėjo Opel Astrą vairavęs Arnis Jurševskis. Estas Aivis Ohtla Vilniuje liko antras, tokia pat vieta jam atiteko ir galutinėje sezono suvestinėje.

Pergales užsitikrino jau prieš paskutinį etapą

Du Lietuvos sportininkai užsitikrino Baltijos šalių čempionų vardus dar prieš paskutines lenktynes. Marius Milevskis visą sezoną dominavo Super 1600 klasėje, o paskutinėse sezono lenktynėse liko už prizininkų trejeto. Nuo Vilniuje laimėjusio esto Marguso Pihlako stengėsi neatsilikti Dovilas Čiutelė, kuris liko antras. Tarp Lietuvos sportininkų etapą laimėjo Andrius Firantas.

N-1400 klasėje nugalėjo Robertas Kupčikas. Jis laimėjo ir paskutines sezono lenktynes, ir pirmą vietą pirmenybėse. Itin azartiškai Robertas kovojo su jaunu Latvijos sportininku Arviu Zarbergu, kuris liko antras.

Ant prizininkų garbės pakylos užkopė ir “VW Golf” klasėje startavęs šiaulietis Raimondas Poškus, kuris užėmė antrą vietą. Šis rezultatas rodo, kad mūsų sportininkai gali kovoti visose klasėse.

“Lietuvos ryto” komandų rikiuotėje etapą laimėjo “Oktano” ekipa, o sezono laureatų vardai atiteko “Adampolio-Mobil” komandai, kuri pirmavo visą sezoną.

2004 metų pirmenybių nugalėtojai bus pagerbti spalio 8 dieną Vilniuje, kur dar sykį susirinks geriausi Baltijos šalių sportinikai. Iki tos dienos jau turtėtų būti aišku, ar 2005 metų sezone žiedinės varžybos gaus FIA šiaurės Europos čempionato statusą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją