WTR komandos lenktynininkas G. Grinbergas penktame Mini Rok klasės (24 dalyviai) etape finišavo trečioje vietoje ir džiaugėsi kol kas geriausiu pasiekimu ypač konkurencingose lenktynėse.

Tačiau šeštas etapas susiklostė dar sėkmingiau. Kvalifikacijoje lenktynininkas iškovojo 6-ą starto poziciją, nuo lyderio atsilikęs tik 1 dešimta sekundės dalimi. Dramatiškas pusfinalio važiavimas buvo sustabdytas po masinės avarijoje, į kurią pateko ir G. Grinbergas. Laimei, nei sportininkas, nei technika nenukentėjo ir pratęsus varžybas finišuota šeštoje pozicijoje.

Finale G. Grinbergas vėl startavo iš 6-os vietos, o jau po pirmo rato pakilo į antrą poziciją. Kartu su pirmoje vietoje važiavusiu Maciejum Szyszko, lietuvis atitrūko nuo persekiotojų. Kertant finišo liniją juos nuo varžovų skyrė daugiau nei 7 sekundės. Jau po finišo paaiškėjo, kad M. Szyszko pažeidė starto procedūrą. Už pažeidimą sulaukęs 10 sekundžių baudos, jis nusirito net į 8-ą vietą, o lenktynėse nugalėjo ir savo pirma pergale džiaugėsi G. Grinbergas.

Daug pastangų kovoje dėl taškų lenktynėse įdėjo ir J. Jonušis. Treniruočių rezultatai džiugino, bet varžybose jaunajam sportininkui sėkmė nenorėjo šypsotis. Penkto etapo pusfinalyje J. Jonušis pateko į masinę avariją, kuri nubraukė visas viltis kovoti dėl prizinių vietų. Finale ir vėl laukė susidūrimas, po kurio J. Jonušiui teko vytis visus nutolusius varžovus. Sugebėjęs aplenkti dešimtį lenktynininkų jis finišavo 13-oje vietoje ir kartu su G. Grinbergu džiaugėsi iškovota komandų įskaitos trečia vieta.

Ypač sėkmingai lenktynių savaitgalis susiklostė pačių jauniausių lenktynininkų kategorijoje lenktyniaujančiam WTR atstovui T. Vaitekūnui. Jis nugalėjo „Baby Rok“ klasės penkto etapo kvalifikacijoje, pusfinalyje, tačiau po susidūrimo su varžovu finale, lenktynes baigė ketvirtoje vietoje.

Toks rezultatas neatitiko sportininko lūkesčių, taigi sekmadienį jis varžovams nepaliko jokių vilčių. Vėl nugalėta kvalifikacijoje, pusfinalyje, o ilgai laukta pergalė užtvirtinta finale. Po šešių etapų T. Vaitekūnas pakilo į ketvirtą bendros įskaitos vietą.

Justas Jonušis



Tomas Vaitekūnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją