Lietuvos enduro motociklų čempionas Mykolas Paulavičius lenktynėmis „Rally-Raid“ čempionato etape „Rallye du Maroc“ (liet. Maroko ralis) pradeda rinkti Dakaro kelialapiui reikalingus kvalifikacinius taškus.

Kibernetinio saugumo įmonė „NordVPN“ tapo pagrindiniu lenktynininko pasirodymo Maroko ralyje rėmėju ir šiandien pristatė lenktynininko startą renginyje „Visu greičiu į Dakarą“. Renginio metu buvo atskleisti M. Paulavičiaus pasiruošimo Dakarui užkulisiai, vyko panelinė diskusija su Dakarą jau įveikusiais lenktyninkais – Tomu Jančiu (dukart Dakarą motobagiu įveikęs lenktynininkas), Dakaro legenda Antanu Juknevičiumi ir Mindaugu Slapšiu (pirmasis lietuvis, įveikęs Dakarą motociklu). Taip pat buvo pristatytas naujasis lenktynininko motociklas „The NordVPN Bike“.

„Džiaugiamės galėdami paremti Mykolą jo kelionėje į Dakaro lenktynes. Jas kasmet stebi milijonai žmonių, todėl tikime, kad Mykolas ne tik padės skleisti žinią apie Lietuvą, bet ir apie kibernetinio saugumo svarbą pasaulyje”, – sako „Nord Security“ viešųjų ryšių vadovė Laura Tyrylytė.

„Remdami vieną sportininką verslai padeda augti visai sporto šakai. Nors Dakaras Lietuvoje susilaukia nemažai dėmesio, kelias iki jo neretai būna ilgas, sunkus ir brangus”, – sako Lietuvos enduro motociklų čempionas M. Paulavičius. „Jaučiuosi dėkingas „NordVPN“ už paramą ir pasitikėjimą.“

Mykolas Paulavičius

Maroko ralį, kuris vyks spalio 12–18 dienomis, M. Paulavičius planuoja įveikti 2022-aisiais pagamintu „KTM Rally Replica 450“ motociklu.

Lietuvos motociklų sporto federacija palaiko sportininką

Lietuvos motociklų sporto federacijos vadovė Giedrė Leskauskienė džiaugiasi, kad ant Lietuvos čempionatų podiumų pabuvoję sportininkai kelia ambicingus tikslus ir tarptautinėms varžyboms.

„Mykolas mūsų organizuojamuose čempionatuose dalyvauja nuo 2010-ųjų metų. Matėm jo progresą, džiaugėmės jo startais hard enduro tarptautinėse varžybose, palaikysime jį ir „Rally-Raid“ pasaulio čempionato etape Maroke. Linkime, kad šis startas priartintų Mykolą prie jo išsikelto tikslo startuoti Dakaro ralyje,“ – teigia G. Leskauskienė.

Į „Rally-Raid“ pasaulio čempionato etapą Maroke M. Paulavičius išvyksta, prieš savaitę laimėjęs 1-ąją vietą lietuvišku Dakaru vadinamose „Perimetras Baja“ varžybose.

Taip pat šių metų birželį lenktynininkas stažavosi prestižinėje „Rally-Raid“ mokykloje „Viladoms Rally Station“ Ispanijoje.

Apie Mykolą Paulavičių

Mykolas Paulavičius yra daugkartinis Lietuvos enduro, enduro sprint, cross country čempionatų bei taurių laimėtojas ir prizininkas. Sportininkas taip pat yra penkiskart dalyvavęs hard enduro pasaulio čempionatų etapuose (2021 „Hero Challange“, 2018 ir 2019 „Red Bull Romaniacs“, 2018 ir 2019 „Erzberg Rodeo“), vieną kartą – super enduro (2018 World Super Enduro Series Hero Challange) pasaulio čempionato etape. Mykolo pasiekimų sąraše – ir daugelyje kitų tarptautinių varžybų: „Sea to Sky race Turkey“ (2021), „ExtremeCharge race“ (2021, 4 vieta gold klasėje), RedBull MegaWatt (2018), etc. Pradėjęs specializuotis ir „Rally-raid“ disciplinoje 2022 m. jis finišavo septintoje vietoje Maroke vykstančiame „Fenix rally“. M. Paulavičius taip pat yra motociklų sporto treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją