„Vedami svajonių – tai viena iš svarbiausių „Porsche“ idėjų, kuria vadovaujamės jau 75 metus. Įkvėpti prekės ženklo įkūrėjo Ferdinando Porsche, kuris drįso svajoti ir dėl to susikūrė tokį sportinį automobilį, kurio norėjo pats, ir vėl metėme sau iššūkį surengti tokį reginį, kurio Lietuvoje dar nebuvo. Pirmą kartą Palangoje organizuojame „Porsche“ automobilių paradą, prie kurio jungiasi sportinių automobilių entuziastai su savais, įvairiais ir unikaliausiais „Porsche“ modeliais. Šis paradas – tai svajonių galerija vienoje trasoje, skirta paminėti 75-ių metų įkūrimo ir 10 metų veiklos Lietuvoje sukaktį“, – sako Vilniaus „Porsche“ centro vadovė Rasa Klimavičiūtė.

Pasak parado iniciatorių, šiuo metu renginyje planuoja važiuoti beveik 200 „Porsche“ automobilių, tačiau tai nėra galutinis skaičius. „Visi norintys „Porsche“ vairuotojai gali jungtis ir važiuoti istoriniame parade unikalioje, legendinėje trasoje“, – sako R. Klimavičiūtė.

Kadangi renginys vyks „Aurum 1006 km“ lenktynių išvakarėse, parado dalyviai važiuos pačia lenktynių trasa. Čia įspūdingas skaičius automobilių apsuks kelis ratus ir taip paminės šio prekės ženklo indėlį į automobilių sportą.

Iki šiol daugiausia pergalių automobilių sporte pelnę yra būtent „Porsche“ automobiliai. Savo skaičiumi jie dominuoja ir „Aurum 1006 km“ lenktynėse.

Pernai lenktynių išvakarėse Vilniaus „Porsche“ centras taip pat iniciavo įspūdingą reginį – pirmą kartą elektromobiliu „Porsche Taycan Turbo S“ fiksavo „Aurum 1006 km“ trasos rato laiko rekordą – elektromobilis atstumą įveikė per 1 min. 16.132 sek. Šis rekordas iki šiol lieka nepagerintas.

Šiais metais Palangoje vykstančios prestižinės didžiausios šalyje „Aurum 1006 km“ lenktynės pajėgiausius sportininkus bei adrenalino fanatikus suburs liepos 19–22 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją