Gyvenimas kaip Dakaras – pilnas netikėtumų

„2015 metais aš pusę Dakaro pravažiavau su sulaužytu riešu ir nuo to laiko teko tapti pakankamai neblogu gerų gydytojų žinovu. Kuomet Vladas su Aisvydu pateko į avariją ir kai pastarasis susilaužė ranką, jis kreipėsi specialistų rekomendacijų į mane. Netyčia išsikalbėjome, o kas nutiko toliau – matote patys“, – apie lemtingus atsitiktinumus kalba B. Vanagas.

„TOYOTA GAZOO Racing Baltics” pilotas riešo traumą patyrė Bolivijoje vykusiame Dakare, viename iš greičio ruožų, sugedus „Toyota Hilux“ bolido vairo stiprintuvui, jo valdymas tapo beveik neįmanomas, o vairas labai kietas. B. Vanagui atsitrenkus į kopos šlaitą, vairas su visa jėga padarė savo darbą – sulaužė riešą.

Benediktas Vanagas

Gydytojo rekomendacija, pokalbis prie kavos puodelio ir rankos paspaudimas

Šią vasarą vyko ketvirtasis Lietuvos automobilių ralio ir ralio sprinto čempionatų etapas. Jame varžėsi Vladas Jurkevičius su šturmanu Aisvydu Paliukėnu, kurie pirmąją dieną patyrė gan sunkią avariją ir turėjo pasitraukti iš lenktynių.

„Sprendimas važiuoti Dakare buvo ganėtinai spontaniškas ir jį lydėjo daug atsitiktinumų. Šiemet turėjau pakankamai stiprią avariją ralyje, kuomet susilaužiau delnikaulį. Žinojau, kad Benediktas irgi yra turėjęs įvairių traumų, todėl jo paprašiau medicinos specialistų kontaktų, kurie jam padėjo išgyti ir grįžti į sportą. Rekomendacijomis pasidalino, supažindino su medikais, bet tuo pačiu natūraliai išsikalbėjome ir apie Dakarą. Ralyje važiuoju jau gan seniai ir visada galvojau, kad tik laiko klausimas, kada sugalvosiu išbandyti Dakaro ralį. Kalbant su Benediktu radome daug bendro, tad taip ir išėjo, kad sausio mėnesį manęs laukia pirmasis Dakaras“, – pasakoja V. Jurkevičius.

Benediktas Vanagas

Lietuvių lenktynininkai jau žino savo starto numerius

„Galima sakyti, kad Aisvydas grįžta namo, nes mūsų komandoje yra važiavęs 2021 m. Dakare, o Vladą sveikinu su naujuoju išbandymu ir linkiu šiam ekipažui sėkmės“, – apie jaunųjų lenktynininkų duetą kalbėjo B. Vanagas

Prie komandos prisijungę Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas 2024 m. Dakare startuos 240-uoju numeriu, o Benedikto Vanago ir Kuldaro Sikko automobilis pasipuoš 223-iuoju numeriu.

„TOYOTA GAZOO Racing Baltics” pristatymas vyks lapkričio 21 d.komandos bazėje, o technika iki mėnesio pabaigos turi būti pristatyta į Barselonos uostą. 48-asis Dakaro ralis startuoja sausio 5-ą dieną, o finišas numatytas sausio 19-ą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją