Dešimtmetį lenktyniaujanti E. Globytė ir šešerius metus lenktynių trasas šturmuojanti I. Senkutė-Gedgaudienė pasakojo, kad tokį norą – startuoti vienoje komandoje – turėjo jau seniai, tačiau vis atsirasdavo kliūčių, kurios tokiam žingsniui sukliudydavo.

„Startuoti vienoje komandoje norėjome jau seniai, tačiau vis netikėjome, kad mums pavyks. Visgi vieną dieną susitikome išgerti arbatos ir nusprendėme, kad turime pabandyti“, – sakė lenktynininkės.

I. Senkutė-Gedgaudienė pasakojo, jog galimybę startuoti vienoje komandoje mažino ir Ernestos mintys nebelenktyniauti Baltijos šalyse ir varžytis tik Europos lenktynių trasose, o ir pati Indrė turėjo minčių prisijungti prie kitos komandos. Visgi merginos džiaugiasi, kad nors ir po ilgų svarstymų, moterišką komandą suburti pavyko.

Sportininkės pasakojo, jog tiek prieš lenktynes, tiek per jas viena kitai padės bei jau padeda kaip tik gali, mat ilgų nuotolių lenktynėse konkurencijos tarp komandos narių būti negali – lenktynes laimi ne atskiras pilotas, o komanda. Vis tik daugumą komandų sudaro 3 ar 4 pilotai, todėl merginos atviravo, jog žinant, kad visą čempionatą teks įveikti dviese, kyla ir šioks toks nerimas.

„Mes einame rizikos keliu, nes kas turi 3-4 vairuotojus, jie turi daug strategijų bei kelis atsarginius planus jei kuriam komandos nariui pasidarytų bloga ar kas nors nutiktų. Todėl rizikuojame, nes mes neturėsime to trečio žmogaus, kuris galėtų kažkurią mūsų pakeisti, todėl, kad ir kas bebūtų, turėsime išsikapanoti pačios“, – aiškino E. Globytė.

Merginos taip pat prisipažino, kad nepaisant ilgametės lenktyniavimo patirties prieš startą vis dar jaučia ir baimę. Štai I. Senkutei-Gedgaudienei vis dar neramu dėl pirmųjų starto sekundžių, kad gerai startuoti nesutrukdytų kokia žmogiška klaida. E. Globytė taip pat pripažino, kad šiokių tokių baimių yra, svarbiausia – „nepavesti“ komandos. Mat net ir menkiausia vieno piloto klaida visai komandai gali kainuoti daug svarbaus laiko, o svarbiausia – pozicijas.

Tiesa, tam, kad rezultatai būtų kuo geresni, merginos intensyviai treniruojasi ne tik lenktynių trasose, bet ir sporto salėje. Pačios lenktynininkės juokėsi, jog lenktynėms skiria visą savo laisvą laiką, todėl kartais net ir su draugais susitikti būna sunku, o ką jau kalbėti apie vasaros savaitgalius, visi jie – lenktynių trasose.

Automobilių sportas apima visą mūsų laisvalaikį, tai kaip liga, kurios negalima pagydyti. Tačiau mes tuo džiaugiamės“, – juokėsi lenktynininkės.

Pirmasis „SpeedsistersLT“ savo komandą vadinančių lenktynininkių startas jau gegužės 12 d. Rygoje, Latvijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją