„Šeštadienį Kaune žiūrovai pamatys tikrai įdomią ir atkaklią kovą, nes tai – priešpaskutinis, ketvirtas, šio sezono varžybų etapas ir kiekvienas taškas yra labai svarbus“, - sako organizatorių atstovas Kąstytis Alekna.

Dėl Lietuvos „Drifto karaliaus“ vardo varžosi beveik 40 dalyvių, o turnyro lentelės viršuje šiuo metu tikra grūstis. Pirmauja Andrius Miciūnas, surinkęs 200 taškų, Andrius Čibirka su 199 taškais – antras, o Andrius Šlajus (198) – trečias. „Drifto karaliaus“ vardą ginantis Evaldas Kovalenka po trijų etapų su 185 taškais užima penktą vietą.

Ketvirtas čempionato etapas vyks šeštadienį, rugsėjo 24 d., nuo 14 val. prekybos miestelio „Urmas“ automobilių aikštelėje, esančioje šalia Rytinės galerijos.

„Driftingo“ arba „drago“ varžybos prekybos miestelyje vyksta jau daugiau kaip 5-erius metus. Džiaugiamės galėdami kauniečiams ir miesto svečiams pristatyti šį išskirtinį reginį ir viliamės, kad šia sparčiai populiarėjančia sporto šaka susidomės dar daugiau žmonių“, - sako prekybos miestelio rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Šoninis slydimas („driftingas“, „driftas“) – tai praėjusio amžiaus aštunto dešimtmečio pabaigoje Japonijoje atsiradusi automobilių sporto šaka, kai automobilis priverčiamas dideliu greičiu slysti šonu, tuo pat metu atliekant kitus įspūdingus manevrus.

Lietuvos drifto čempionatas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją