Šios bendros Lietuvos ir Latvijos ralio kroso čempionato lenktynės vyko Estijoje, visiškai naujoje ralio kroso trasoje. Tai tapo savotišku iššūkiu visiems dalyviams, kadangi jiems reikėjo pratintis tiek prie dar nematytos konfigūracijos, tiek prie trasos dangos. „Super 1600“ klasės laimėtojas R. Gurklys tvirtino, kad naujos trasos ypatumus jam pavyko perprasti gana greit, tad jau po treniruočių jis pradėjo demonstruoti konkurencingą tempą ir vėliau parodė geriausią laiką chronometruojamuose važiavimuose. Visgi vėliau komandos laukė šaltas dušas – kaprizus ėmė rodyti jų „Škoda Fabia“ automobilis.

„Pirmą važiavimą Rytis laimėjo, tačiau antrame turėjome nedidelių techninių problemų su variklio uždegimo ritėmis, todėl rezultatas krito į trečią poziciją. Po gedimo pašalinimo Rytis vėl buvo pirmas. Finalas šįkart buvo ne visai pagal planą, nes vėl pasirodė smulkios techninės problemos. Nepaisant to, Rytis sugebėjo prasibrauti į pirmą vietą ir laimėti dar vieną etapą. Trečią iš eilės“, – sakė lenktynininko tėtis Nerijus Gurklys.

Rytis Gurklys

Pats jaunasis ralio kroso vunderkindas R. Gurklys teigė, kad jam įspūdį paliko naujoji trasa, kurioje pats dar nebuvo lenktyniavęs. Anot keturiolikmečio lenktynininko, perprasti trasą pavyko gana greitai, tačiau finale jam teko spręsti kitus uždavinius – kaip aplenkti varžovą neveikiant vairuojamo „Škoda Fabia“ vairo stiprintuvui, kuris nustojo veikti jau pirmame finalo rate.

„Pirmame rate, pačiame aštriausiame posūkyje nustojo veikti vairo stiprintuvas. Dėl to padariau klaidą ir iškart atsilikau. Mintys tuomet buvo vienintelės – nusiraminti ir suimti save į rankas bei bandyti vytis varžovus. Vijausi, vijausi ir galiausiai per „Joker“ ratą pavyko aplenkti Audrių Kragą ir sugrįžti į pirmą vietą. Planas pavyko.

Rytis Gurklys

Varžybos tikrai patiko, nes trasa buvo nauja, niekada nebandyta. Konfigūracija tikrai įdomi, danga kokybiška, nauja. Žvyro dalis panaši į Bikerniekus. Posūkis aštrus tik vienas, o daugiau – greitos kombinacijos. Vietomis siaura. Buvo tikrai smagu. Žinoma, tokių pasiekimų nebūtų ir be partnerių, tad esame jiems dėkingi už pagalbą šių metų sezone“, – sakė R. Gurklys.

Lietuvos ir Latvijos ralio kroso sezone R. Gurklys laimėjo jau tris iš šešių sezone numatytų etapų ir turi maždaug dvidešimties taškų persvarą prieš artimiausią varžovą. Jau kitą mėnesį šios varžybos kelsis į Lietuvą. Ketvirtasis etapas numatytas Vilkyčių ralio kroso trasoje. Ji R. Gurkliui yra puikiai pažįstama.

„Man asmeniškai Bikerniekų trasa Latvijoje gal smagesnė už Vilkyčius, bet daugiau patirties turiu būtent Vilkyčiuose. Manau, kad bus viskas gerai. Dabar reikia peržiūrėti automobilį ir ruoštis varžyboms. Turime pratęsti tą sėkmingą seriją“, – sakė keturiolikmetis lenktynininkas R. Gurklys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją