Jų programą praturtins „BMW taurės“ antrojo etapo lenktynės bei šiemet čia rengiamos irgi jau antrosios 4 valandų lenktynės, kurių dalyviai šįkart kovos dėl savo 35-metį pažyminčios Lietuvos automobilininkų sąjungos (LAS) taurės, ir B lygos automobilių žiedinės lenktynės, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Trasoje bus karšta

Varžybų organizatoriai ir žiūrovai laukia šiltesnių orų, o kad savaitgalį „Nemuno žiedo“ trasoje ir be saulės bus tikrai karšta – abejoti netenka.

„Varžybų programa labai įtempta, nes vienos lenktynės iškart keis kitas. Tad organizatorių laukia nelengvas uždavinys jas surengti sklandžiai, - sako Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) žiedo komiteto pirmininkas ir „Nemuno žiedo“ komplekso direktorius Eduardas Jakas. – Tačiau esame organizavę jau ne vienas atsakingas varžybas, kuriomis visi liko patenkinti, todėl neabejojame, kad ir šįkart padarysime viską, kad dalyviai ir žiūrovai nenusiviltų.“

Baltijos šalių pirmenybėse dalyvaujantys sportininkai varžysis net dvejose skirtingomis dienomis rengiamose lenktynėse, kuriose dalyvaus žiedo meistrai, vairuojantys penkių klasių automobilius. Sportininkams bus surengtos atskiros treniruotės ir kvalifikaciniai važiavimai, kuriuose jie varžysis dėl geresnių starto pozicijų pagrindinėse lenktynėse.

Penktadienį, gegužės 22 d., visų klasių dalyviams rengiamos laisvosios treniruotės, o šeštadienį jų laukia jau atsakingesni startai. Iki pietų sportininkai dar galės treniruotis, o nuo 14.50 val. prasidės atrankos varžybos.

17.10 val. pirmieji lenktynes pradės šalies B lygoje dalyvaujantys sportininkai, o jau 17.45 val. pirmosiose lenktynėse startuos Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatų dalyviai (BMW-3, nacionalinės, S1600, SP ir B-Open klasės) bei „BMW taurės“ varžybų dalyviai.

Sekmadienį po trumpų apšilimo treniruočių savo santykius antrosiose lenktynėse, kurių pradžia 10.40 val., baigs aiškintis trijų Baltijos šalių čempionatų dalyviai, o 13 val. bus duotas startas bene didžiausią intrigą keliančioms 4 valandų lenktynėms, kurių nugalėtojas paaiškės lygiai 17 val.

Tikslas – įtvirtinti pozicijas

Nors absoliuti dauguma registruojasi lenktynėms tik atvykę į varžybų vietą, tačiau jau dabar aišku, kad Kačerginėje pamatysime visus Baltijos žiedinių lenktynių čempionato lyderius, puoselėjančius viltis po eilinio etapo dar labiau įtvirtinti užimamas pozicijas.

Vienas pirmųjų paraišką atsiuntė Estijos „MKE Motorsport“ komandos ir S1600 automobilių klasės lyderių Rolandas Feodorovas.

Į Kačerginę atvyksta ir latvis Marcis Birkenis, su „Honda Civic Type-R“ čia šventęs pergalę prieš mėnesį vykusiose pirmojo etapo lenktynėse. Jam kompaniją palaikys ir Oskaras Laiveniekas, ir Aldis Fokrotis, ne paskutiniais smuikais griežiantys SP ir nacionalinėje klasėse, ir kiti sportininkai.

Ko gero gausiausia bus arenos šeimininkų, lietuvių komanda. Rimantas Blažulionis, pirmojo etapo lenktynėse šioje trasoje su „BMW 330D“ automobiliu laimėjęs ir B-Open klasės, ir 4 valandų lenktynes, neslepia ambicijų pasiekimą pakartoti.

Tačiau to leisti neketina kupini ryžto atsirevanšuoti pirmosiose 4 val. lenktynėse antri likę „Acme Grifs AG“ ekipos nariai Arūnas Granskas su Martynu Samuičiu bei tretieji prizininkai, „Alfa Romeo“ komandos nariai Rimvydas Agurkis, Kastytis Stankaitis, Artūras Putna ir Nerijus Beržinis bei kiti sportininkai.

Beje, darni „Alfa Romeo“ ekipa Kačerginėje jau yra laimėjusi pernykštį sezoną vainikavusias 4 val. lenktynes, kai ji iškovojo „ARX-Baltica“ taurę.

Paraiškas dalyvauti 4 val. lenktynėse jau dabar yra pateikusios 15 komandų, tačiau jų skaičius neabejotinai padidės, nes paprastai šiomis lenktynėmis pareiškia norą užbaigti savaitgalio fiestą kai kurie kiti Baltijos šalių čempionatų dalyviai, jei tik jų technika sėkmingai atlaiko visų varžybų išbandymus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją