Po sėkmės praėjusiame etape Nurburgringe, kur buvo iškovota antroji vieta, „NordPass“ komandos atstovas šįkart savo „Hyundai i30 N TCR“ automobilyje turėjo vežtis papildomą 30 kg balastą.

Lenktynininkus Lausitzringo trasa pasitiko permainingu oru - dar ketvirtadienį sportininkai kaito 35 laipsnių karštyje, o šeštadienį lenktyniavo vėsoje per lietų.

J. Karklys abiejuose kvalifikacijose užėmė ketvirtą vietą. Tiesa, antroje lyjant lietui vilnietis turėjo vos vieną greitąjį ratą - pradegė variklio išmetimo kolektorius.

Šeštadienį šlapioje trasoje vykusiose lenktynėse 33-ejų sportininkas po starto iškart pakilo į trečiąją vietą ir sėkmingai važiavo paskui lyderius „Engstler“ komandos atstovus Martiną Anderseną ir Szymoną Ladniaką.

Jonas Karklys

Dar po kelių ratų trasoje pasirodė saugos automobilis, sumaišęs sportininkų planus. Po SA fazės J. Karklys neatlaikė už savęs važiavusio vokiečio Rene Kircherio („Roja“) ir, nors dar bandė lenktynių pabaigoje aplenkti varžovą, finišavo ketvirtas.

„Šeštadienį lenktynės buvo labai smagios. Per lietų galima ieškoti daugiau trajektorijų, kai kur reikia rizikuoti. Viskas būtų buvę gerai, jei ne saugos automobilio fazė. Mūsų padangų strategija buvo turėti optimalią temperatūrą nuo antrosios varžybų dalies, tačiau jos buvo trumpesnės, tad teko paplušėti tiek po starto, tiek po lenktynių atnaujinimo. Žinoma, neturėjome treniruočių ant šlapios trasos dangos, o kvalifikacijoje įveikėmė tik vieną ratą galbūt būtume atradę daugiau automobilio reguliavimo ypatumų“, teigė J. Karklys.

Sekmadienį antrosiose lenktynėse, vykusiose jau sausoje trasoje, Lietuvos sportininkas vėl po starto pakilo į trečią vietą ir kibo į atlapus čempionato favoritei „Engstler“ komandai. Varžybų pabaigoje J. Karklys bandė lenkti antroje vietoje važiavusį lenką S. Ladniaką, tačiau po kontakto vos neprado ir trečios vietos švedei Jessicai Backman („Roja“).

J. Karklys taip pat užfiksavo greičiausią lenktynių vieno rato įveikimo laiką 1:31.126 sek.

„Startas pavyko puikiai ir jaučiau, kad galima pakovoti su lyderiais. Iš pradžių šiek tiek taupiau padangas vėlesniai lenktynių daliai, kas iš dalies ir pasiteisino. Bandžiau lenkti Szymoną, tačiau jis agresyviai atakavo atgal ir abu praradome nemažai laiko. Po to pavijo už mūsų buvę varžovai ir vos neprisidarėme bėdos, bet laimei viskas baigėsi sėkmingai“, po varžybų mintimis dalijosi J. Karklys.

Lenktynėse triumfavo čempionato lyderis danas M. Andersenas.

Bendroje čempionato įskaitoje po penkių etapų iš septynių galimų J. Karklys užima ketvirtąją vietą. Kitos pirmenybių lenktynės vyks Sachsenringo trasoje rugsėjo 2325 dienomis.

Primename, kad jau artėjantį savaitgalį Lietuvos atstovas debiutuos Europos čempionate Nurburgringe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją