100-o GP laukiantis M. Marquezas sezoną pradėjo nesuvokiamu grafiku. Jaunojo pasaulio čempiono iš vėžių neišmušė net kojos lūžis, o neideali sportinė forma nesutrukdė triumfuoti Katare, JAV ir Argentinoje. Varžovams tam tikrų vilčių palieka tai, kad Chereso trasoje M.Marquezas nėra iškovojęs nė vienos pergalės.

„Ši trasa man labai patinka, bet iki šiol niekaip nepavykdavo laimėti. Tikiuosi, kad šiemet bus kitaip“, – šypsojosi bendrosios įskaitos lyderis.

„Repsol Honda“ komanda M. Marquezui ir Danieliui Pedrosai pateikia tokius greitus motociklus, kad varžovams lieka tik varvinti seilę ir nepaspringti ispanų keliamose dulkėse. Daugkartinis pasaulio čempionas Valentino Rossi džiaugėsi „Yamaha“ progresu, tačiau iš karto pridūrė, kad „mūsų didžiausia problema yra „Honda“.

Nepaisant visko, su Ispanijos „Grand Prix“ dideles viltis sieja „Yamaha“ lyderis Jorge Lorenzo. Ispanui tai bus 200-as startas, be to, kaip tik sekmadienį jam sukanka 27-erių metai. J. Lorenzo Argentinoje pagaliau lipo ant nugalėtojų pakylos, bet savo pasirodymu patenkintas nebuvo, nes taip ir nepavyko priartėti prie dviejų varžovų iš „Honda“.

Atkaklių batalijų laukiama ir tarp antrojo ešelono sportininkų. Į jų gretas po skausmingos rankos traumos sugrįžta charizmatiškasis britas Calas Crutchlow („Ducati“). Tiesa, ar dalyvaus pačiose lenktynėse, C. Crutchlow nuspręs po pirmųjų treniruočių, nes jis nenori rizikuoti savo ir kolegų sveikata.

„Moto2“ klasės sezoną fantastiškai pradėjo Esteve Rabatas. Tačiau ispanas ir buvo laikomas pagrindiniu favoritu, kai į „MotoGP“ persikėlė pernykščiai lyderiai Polas Espargaro ir Scottas Reddingas.

Tiesa, E. Rabatas tikino, kad neketina užmigti ant laurų, nes tikrasis čempionatas prasideda kaip tik persikėlus į Europą.
Bene daugiausia aistrų šį sezoną kelia ir kels „Moto3“ klasės varžybos. Stabiliausiai sezoną pradėjo australas Jackas Milleris, tačiau Argentinos „Gran Prix“ parodė, kad galima laukti įnirtingos ir bekompromisės kovos. Prieš savaitę pergalę šventė italas Romano Fenati, prieš pat finišą tiesiogine prasme išstumdęs iš savo kelio Alexą Marquezą ir J. Millerį. Ko nors panašaus galima laukti ir Cherese, taigi motociklų sporto gerbėjams tai žada smagų sekmadienį su „Viasat Sport Baltic“.

Ispanijos „Grand Prix“ tiesioginės transliacijos

Sekmadienis, gegužės 4 d.

11.55 val. „Moto3“ lenktynės;
13.15 val. „Moto2“ lenktynės;
14.50 val. „MotoGP“ lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)