Prieš kvalifikacinius važiavimus trasoje vyko automobilių šoninio slydimo varžybos, po kurių stipriai pasikeitė trasos dangos charakteristikos. Dėl to pirmam važiavimui I. Gelžinis iškovojo tik trečią starto poziciją, o antram važiavimui – antrą.

Abiejuose važiavimuose pergales iškovojo kitas „Juta Racing“ komandos atstovas Adamas Gladyszas. Lenkas pirmame važiavime startavo iš antros pozicijos, o antrame – iš pirmos.

I. Gelžinis tiek pirmame, tiek antrame važiavimuose finišavo antroje vietoje, tačiau svarbiausia buvo tai, kad pagrindinis lietuvio varžovas kovoje dėl antros vietos bendroje įskaitoje Andrzejus Lewandowskis liko už jo.

Bendroje įskaitoje I. Gelžinis surinko 218 taškų ir nuo taurės laimėtojo Stefano Bilinskio atsiliko 18 taškų. Trečioje vietoje liko A. Lewandowskis (213 taškų), o A. Gladyszas (211 taškų) tenkinosi ketvirta vieta.

„Sezono pradžia buvo sunki. Stipriai iš vėžių išmušė avarija pirmame etape, o S. Bilinskis ir A. Lewandoskis atrodė nepavejami, tačiau po truputį greitėdami sugebėjome juos pasivyti ir aplenkti. Buvo klaidų, kurių galėjome išvengti, tačiau pirmas sezonas su „Porsche“ buvo tikrai geras“, - įspūdžiais dalinosi I. Gelžinis.

„Juta Racing“ komanda liko patenkinta sezono, kurio metu I. Gelžinis iškovojo dvi pergales ir dar septynis kartus lipo ant prizininkų pakylos, rezultatu ir tikisi, kad sukaupta patirtis besivaržant geriausiose vidurio Europos trasose, ateityje leis važiuoti dar greičiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją