Daugkartinis trumpų ir ilgų distancijų žiedinių lenktynių prizininkas sako rimtai svarstąs galimybę stoti į kovą su kitais 25 sportininkais iš Lenkijos, Slovakijos, Čekijos, Austrijos, Vengrijos bei kitų šalių ir dar kartą apginti Lietuvos garbę. „VW Castrol Cup“ serijos lenktynės unikalios tuo, jog visi sportininkai startuoja identiškais „VW Golf Racing Edition“ automobiliais, į kuriuos pilamas toks pat kuras, naudojamos tokios pat padangos, čia tikrai nugali greičiausias,“ – pasakojo Robertas Kupčikas, grįžęs iš Varšuvoje vykusio lenktynių pristatymo.

Anot jo, išvydus lenktynėms paruoštus automobilius tapo aišku, kad kova būtų labai įdomi: „VW Golf Racing Edition“ automobiliuose, turinčiuose 260 arklio galių, sumontuotos ir „Push to Pass“ sistemos, pridedančios 50 papildomų arklio galių. Automobiliuose taip pat yra DSG pavarų dėžės su bėgių perjungimo ant vairo mechanizmu, „AP Racing“ 6 cilindrų stabdžių sistema su 362 mm skersmens stabdžių diskais. Naujos kartos „AIM“ GPS telemetrijos sistema leis efektyviau analizuoti kiekvieno lenktynininko rato įveikimo laikus“.

Robertas Kupčikas sako nesibaiminantis augančios jaunųjų lenktynininkų kartos konkurencijos, o buvusių varžovų neslepiamas noras atkeršyti už jo ankstesnes pergales tik dar labiau motyvuoja: „Į šią lenktynių seriją susirinks labai greiti lenktynininkai, tarp kurių ne vienas žiedinių lenktynių čempionas ar prizininkas, tai ne mėgėjams skirtos varžybos. Žinau, kad lengva nebūtų, bet 2005 m., kai pirmą kartą startavau „VW Castrol Cup“, likau antras vien tik dėl techninio gedimo paskutinėse sezono lenktynėse, o 2006 m. auksą jau buvau užsitikrinęs likus keliems etapams iki lenktynių pabaigos. Dar turiu šiek tiek laiko apsispręsti ar priimti iššūkį apginti iškovotą titulą, daug kas priklausys nuo biudžeto – tam, kad startuoti reikia apie 170 000 Lt“.

Pasak lenktynių serijos organizatoriaus „Volkswagen Racing Poland“ vadovo Januszo Gładyszo, „Robertas kartą jau įrodė ką gali, palikdamas visus už nugaros, tad mums būtų didelė garbė ir vėl pamatyti jį trasoje kartu su kitais pajėgiausiais Europos lenktynininkais. Manome, kad jo dalyvavimas lenktynėse sudarytų dar didesnę intrigą – bent jau lenkai tikrai nepamiršo jo neįtikinamai greito važiavimo ankstesniais sezonais“.

Iš 7-ių etapų sudarytos „VW Castrol Cup“ lenktynės startuos 2013 m. balandį Poznanėje, kiti etapai vyks Austrijos, Čekijos, Vengrijos ir Slovakijos žiedinių lenktynių trasose kartu su tokių žymių lenktynių serijų kaip „World Touring Car Championship“, „Ferrari Challenge“, „Porsche GT3 Challenge“ varžybomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)