„Noriu visus savo gerbėjus nuraminti, tikrai nebaigiau sportinės karjeros. Šiame sporte turiu didelių ambicijų ne tik Lietuvoje,“ – sakė praėjusių metų „Halls Winter Rally“ nugalėtojas D. Jocius.

Šiais metais D. Jocius subūrė visiškai naują komandą, rado naujus partnerius, su kuriais parengė trejų metų planą dalyvavimo lenktynėse ne tik Lietuvoje, bet ir aukščiausio lygio užsienio lenktynėse. Tačiau konkrečių lenktynių įvardinti nenorėjo.

„Nenoriu žadėti to, ko dar nepadariau, tačiau tai bus tikrai ne nacionaliniai čempionatai,“ – paslaptingai šypsosi D. Jocius.

Žinoma, nebus pamirštas ir lietuviškas ralis, nes čia D. Jocius dėl savo azartiško vairavimo stiliaus turi nemažai gerbėjų ir jų nuvilti nežada.

„Šių metų žiemos lenktynėms tiesiog nespėjome pasiruošti, nes ralyje žadu dalyvauti su nauju nepatyrusiu šturmanu ir mums dar reikia daug dirbti, kad galėtumėm deramai kovoti dėl aukščiausių pozicijų Lietuvoje. Mūsų šalyje manęs nedomina kitos vietos, visada kovoju tik dėl pirmos, – sako D. Jocius.

Sportininkas galvojo registruotis ir važiuoti tarp taip vadinamų „nulinių“ ekipažų, kurie važiuoja prieš pirmus automobilius ir taip perspėja apie prasidedančias varžybas, tačiau persigalvojo. Praėjusią savaitę D. Jocius su savo nauju kolega buvo išvykęs į Monte Karlą, kur ne tik stebėjo pasaulio ralio čempionato kovas, bet ir sudarinėjo šio ralio greičio ruožų stenogramą.

Apie pretendentus į šių metų žieminio ralio nugalėtojų taurę D. Jocius kalbėjo atsargiai.

„Pretenduoti gali bet kas iš pirmo sportininkų dešimtuko. Aš, kaip kaunietis, norėčiau, kad ji atitektų mano miesto atstovui. Ją laimėti gali ir Ramūnas Čapkauskas, ir Vytautas Švedas,“ – sakė D. Jocius.

Primename, kad iki šiol „Halls Winter Rally“ yra laimėję tik du lietuviai: Saulius Girdauskas ir D. Jocius. Kas laimės šįkart, paaiškės jau po dviejų dienų – šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)