„Uždarome „Fast Lap“ projektą“, – tokia žinute pasidalino lenktynių organizatoriai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Prieš dešimt metų, anot jų, lenktynių serija gimė trims dešimtims „benzingalvių“ nusprendus pasivažinėjimus „Nemuno žiedo“ trasoje paversti kažkuo didesniu. Per dešimtmetį renginiui pavyko išaugti iki tarptautinio: žiedinių lenktynių etapai vykdavo Estijos, Lenkijos trasose. Renginiai Lietuvoje, Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje, sutraukdavo dešimtis tūkstančių žiūrovų, o netilpdami į vieną dieną, „Fast Lap“ organizatoriai pastaruosius porą metų surengdavo tikrą lenktynių festivalį, trunkantį ne tik dieną, bet ir naktį.

Paskelbę apie renginio pabaigą, „Fast Lap“ organizatoriai įvardijo kelias priežastis, kodėl nusprendė renginio nebetęsti. Pirmiausia, pasak jų, Lietuvoje trūksta infrastruktūros.

„Noro „murkdytis“ trupančiame „Nemuno žiede“ irgi nebeturime. Matome didelį potencialą ir galimybes Lietuvai skambėti Europoje, tačiau tam reikia priemonių, kurių – mūsų galva – greitai neturėsime“, – akcentavo jie.

Prie sprendimo nebetęsti renginio, anot „Fast Lap“ komandos, prisidėjo ir šiemet itin prastu oru vykęs trečiasis lenktynių etapas, kai į šlapią trasą beveik nesusirinko žiūrovų.

„Etapas nebuvo lemtingas verslo prasme, bet tik išgrynino mūsų apsisprendimą. Apie tai sukome galvas jau keletą metų“, – teigė organizatoriai.

Galiausiai prie sprendimo užbaigti renginio istoriją prisidėjo ir tai, kad Lietuvoje nėra „darnios ir profesionalios automobilių sporto terpės“. Anot „Fast Lap“ organizatorių, vizija, kaip turėtų atrodytų automobilių sportas, vis dar prasilenkia su realybe ir skirtumas yra „nemotyvuojančiai didelis“.

Lenktynių organizatoriai, DELFI paklausti apie ateities planus, kol kas nuo platesnių komentarų susilaikė. Anot jų, kažką komentuoti dar anksti, o oficiali pozicija viešai paskelbta socialiniame tinkle „Facebook“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)