Sekmadienio lenktynėse komanda buvo ne tik prisivijusi lyderius, bet ir užėmė antrąją vietą klasėje.

Viso savo važiavimo metu J. Adomavičius išlaikė 4 poziciją. Likus 1 val. 18 min. iki lenktynių pabaigos, konkurentų komanda trasoje pametė ratą, taip užleisdami lietuvio komandą į priekį.

Likus 45 minutėms iki finišo, užsidegė vienas iš LMP 3 klasės automobilių, trasoje pasirodė geltonos vėliavos ir lenktynės ganėtinai ilgai buvo tęsiamos „FCY“ – „Full Course Yellow“ taisyklėmis. Šios fazės metu visos ekipos privalo išlaikyti maksimalų 80 km/val. greitį. Likus pusvalandžiui iki finišo, lenktynės buvo pratęstos, „Inter Europol Competition“ komandai užimant šeštąją vietą savo klasėje.

Šioje pozicijoje komanda važiavo iki pat finišo. Nors iš priešpaskutinės vietos startavusi ekipa ir pasiekė ganėtinai aukštą poziciją, Lietuvos sportininkas rezultatu nesidžiaugė, tikėdamas, kad buvo galima pasiekti kur kas aukštesnę vietą.

„Gaila, bet šį kartą pakišo koja tiek mūsų pozicija trasoje, kai iki galo negalėjome išnaudoti saugos automobilio fazės, tiek strateginiai niuansai, ir, manau, mūsų tempas. Viskas susidėjo į vieną. Nesu iki galo patenkintas ir savo važiavimu: manau, pradžioje padariau klaidą pažeisdamas automobilio apačią, todėl jis nepakluso man taip, kaip treniruočių metu. Kol pripratau prie kitokio važiavimo ir kitokių trajektorijų posūkiuose, jau ir baigėsi mano važiavimui skirtas laikas. Į pabaigą pradėjau greitėti, tačiau nei vieno rato daugiau nebūčiau nuvažiavęs – būtų pasibaigę degalai. Dar turime tris etapus prieš akis ir jokių galimybių suklysti, tuomet bendroje taškų suvestinėje galėsime palypėti aukščiau“, – sakė J. Adomavičius.

Kitas „European Le Mans“ serijos etapas – Monzos trasoje liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją