Žinoma, kartu su visais dalyviais ralyje išvysime ir keturias gamyklines komandas: „Volkswagen“ (Sebastienas Ogieras ir Jari-Matti Latvala), „Citroen“ (Krisas Meeke ir Madsas Ostbergas), „M-Sport“ (Mikko Hirvonenas ir Elfynas Evansas) ir „Hyundai“ (Thierry Neuville ir Juho Hanninenas). Šios komandos Lietuvoje ir Lenkijoje įveiks 24 greičio ruožus.

„LOTOS 71st Rally Poland“ iš viso važiuos 15-a WRC automobilių, tarp kurių išvysime ir Robertą Kubicą, Michalą Solowową, Krzysztofą Holowczycą iš Lenkijos, Andreasą Mikkelseną, Haydeąn Paddoną, Martiną Prokopą bei Henningą Solbergą.

Neprilygstamasis WRC 15-tukas Lietuvoje ir Lenkijoje kovos dėl aukščiausių titulų, ir kaip daugelis kitų, skries dar nevažiuotomis trasomis. Lenkijos kelius geriau pažįsta tik kelerius metus prieš tai Mazūrijoje lenktyniavę Miko Hirvonenas, 2009 m. ralio nugalėtojas J. M. Latvala, K. Meeke ir H. Solbergas.

Ralio maršrutas, lyginant su 2009 m., buvo stipriai pakeistas. Jame atsirado 5 nauji greičio ruožai, o tai reiškia, kad visi ekipažai savo stenogramas turės pradėti rašyti nuo nulio.

7-tajame WRC etape dalyvaus sportininkai iš 36 šalių.Lenkija turės net 23 sportininkus, Prancūzija – 12, Didžioji Britanija – 11. Po 10 lenktynininkų bus iš Suomijos ir Ispanijos. Lietuvą atstovaus trys ekipažai. Nors ralyje dominuoja europiečiai, čia taip pat išvysime atstovus iš Australijos, Argentinos, Čilės, Kuveito, Naujosios Zelandijos, Peru, Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų.

Populiariausias ralio automobilis – „Ford“, kuriuo važiuos 39 ekipažai. „Citroen“ automobiliais dėl prizinių vietų kovos 15 lenktynininkų. Žinoma, išvysime ir taip fanų laukiamus gamyklinius automobilius – „VW Polo R WRC“ ir „Hyundai i20 WRC“ trijulę.

Geriausi Lenkijos pilotai sėdės už „Ford Fiesta RS WRC“ vairo. R. Kubicai tai bus 7-tas pasirodymas su šiuo automobiliu, M. Solowowui – 5-tas, o patyrusiam K. Holowczycui – pirmasis.

„LOTOS 71st Rally Poland“ bus taip pat WRC2 (17 dalyvių) , JWRC (12 dalyvių) bei DMACK (12dalyvių) Fiesta taurės etapas.

„LOTOS 71st Rally Poland“ yra 7-asis FIA Pasaulio ralio čempionato etapas, kuris Lietuvoje ir Lenkijoje vyks birželio 26-29 dienomis. Bendra maršruto trukmė – 1,676 km, tarp kurių 362 kilometrus sudarys sudėtingi žvyriniai greičio ruožai Mikolaikose ir Druskininkuose. Ralio startas ir finišas bus skelbiamas Mikolaikose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją