Nepraleidžia varžybų

Vieną galingiausių priekine ašimi varomų automobilių ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje vairuojantis Kęstutis mėgaujasi adrenalino pliūpsniu lenktynių trasoje, o kasdieninėms kelionėms dabar renkasi saugų greitį.

Alytiškis džiaugiasi, kad dragu susižavi vis daugiau jaunų žmonių, kurie išlieję energiją legaliose varžybose, gatvėmis važinėja nekeldami pavojaus nei sau, nei aplinkiniams.

„Stengiuosi ir draugus įtraukti į šį sportą. Pats turbūt nepraleidžiu nė vienų oficialiai vykstančių drago lenktynių Lietuvoje“, – šypteli Kęstutis.

Artimiausios varžybos, kur jis rungsis vyks jau šį savaitgalį. K. Arlauskas ir ne viena dešimtis geriausių „dragerių“ varžysis festivalyje „Alytaus adrenalinas“. Pagrindinėje miesto gatvėje vyks ne tik traukos lenktynių čempionatas, bet ir greituminio slalomo, vadinamo „Street Race“ nacionalinis etapas. Taip pat festivalyje startuos ir finišuos moterų orientacinis ralis „Ladies Go“, kurio stilingosios dalyvės įveiks trasą Alytaus rajone.

Kiekvienais metais renginį palaiko ir Alytaus apskrities vyriausias policijos komisariatas.

„Tai renginys, kuris pritraukia daug lenktynininkų ir jiems prijaučiančių. Tam, kad lenktynės nepersikeltų už trasos, padidėja mūsų dėmesys pažeidėjams už jos ribos. Šiais metais skirsime tiek žymėtus, tiek nežymėtus automobilius, trikojus ir visas kitas įmanomas priemones tam, kad miestelėnai jaustųsi saugūs“, – renginio pristatymo metu kalbėjo komisariato viršininkas Alvydas Jurgelevičius.

Renginys visai šeimai

Renginys sudomins ne tik autosporto gerbėjus, bet ir įvairiausio amžiaus bei pomėgių lankytojus. Prie Alytaus rekreacijos ir sporto centro įsikurs prekybos ir pramogų erdvė, beveik 2000 kv. m. „Atrakcionai.lt batutų miestelis, edukacijos su Krašto apsaugos savanorių pajėgomis.

Jaunimo parke visą šeštadienį vyks tinklinio turnyras Mero taurei laimėti, 3x3 krepšinio varžybos, BMX ir parkuro konkursai.

Kaip padėką už uždarytą miestą organizatoriai alytiškiams ir svečiams dovanoja keturių valandų trukmės koncertinę ir pramoginę programą scenoje.

Organizatoriai kviečia alytiškius šį savaitgalį persėsti ant dviračių ar net pasivaikščioti pėsčiomis, nes pagrindinė miesto arterija, Naujoji g., bus dalinai uždaryta.

„Alytus pasijus lyg per NATO viršūnių suvažiavimą, kuris vyko liepą sostinėje – visi gyventojai galės pasiekti savo namus ir iš jų išvažiuoti, bet pramogoms patogiau pasiekiamos bus atvykusiems be automobilio", – teigia vienas „Alytaus adrenalinas“ kūrėjų Aivaras Rudzis.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas informavo, kad nuo rugpjūčio 25 d. 21 val. pilnai uždaromas eismas Naująja gatve tarp sankryžų su Ūdrijos g. ir Jazminų g., o nuo 23 val. – ir eismas Naująja g. tarp Vilties g. ir Naujosios g. 4 namo.

Eismas pilnai bus atstatytas rugpjūčio 28 d. 5 val. ryte, tad alytiškiai į darbą nuvažiuos be iššūkių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją