„Dynami:t Energy“ komanda paskelbė, kad šiemet savo lenktyninių automobilių flotilę papildys „Porsche 911 GT3“ automobiliu. Nuolat auganti ekipa neslepia, kad aukščiausio rango lenktynėse šalyje nori kovoti dėl aukščiausių pozicijų.

„Mes jau praėjusiais metais norėjome žengti žingsnį į aukštesnę lygą su „Chevrolet Corvette“ automobiliu, tačiau pamatėme, kad jam bent jau Palangoje trūksta greičio. Nuo ten dominuojančių „Porsche“ – didžiulis skirtumas. Pabandėme paskaičiuoti, kiek mums reikia investuoti, kad pasiektume tokį patikimumo ir greičio lygį, tai gavosi neadekvati suma“, – apie galimybę tobulinti buvusį komandos automobilių parką kalbėjo lenktynininkas Mantas Matukaitis.

BMW varikliai praėjusiame sezone byrėjo vienas po kito, „Corvette“ važiavo greitai, tačiau tik tiesiosiose. Mantas sako, kad pradėjo galvoti apie gamyklinius variantus. Dauguma aplinkos specialistų siūlė pereiti prie vis populiarėjančios TCR technikos. Vis tik priekiniai varantys ratai nesužavėjo, o jų išlaikymo kaštai ne tokie ir pigūs palyginti su kitų klasių gamykliniais automobiliais.

Garaže – čempioniškas automobilis

„Dynami:t“ komanda pradėjo dairytis į GT klasės automobilius. Ir visiškai atsitiktinai į jų rankas papuolė praėjusių metų „Aurum 1006 km“ lenktynių nugalėtojas: „Porsche 911 GT3 Cup“.

„Mūsų komanda užaugo, turime stiprius partnerius, atnaujinome sutartis su „Baltic Petroleum“ ir „C-Bet“, prie mūsų prisijungė „Ignera“, jie patikėjo mūsų vizija stiebtis aukščiau, tad pradėjome dairytis į GT klasės automobilius, kurių išlaikymo kaštai ne ką didesni nei TCR, o mašinų išvaizda ir greitis stipriai skiriasi. Lagamino su krūva eurų neturėjome, tad ieškojome paprastesnių variantų. Nuėjome pasikalbėti su „Juta Racing“ ir jie prasitarė, kad nori atsinaujinti ir parduoti seną modelį. O tai – čempioniškas automobilis su atnaujintais mazgais. Kainą gavome tokią, kad kai kurie dėvėti TCR bolidai kainuoja brangiau. Sukirtome su „Juta“ rankomis, kad jie prižiūrės šią mašiną, juk jie ją pažįsta kaip nuluptą“, – „Porsche“ atsiradimo istorija pasidalino Mantas Matukaitis.

Išvažiavo į virtualias trasas

Automobilio dizainą komandai sukūrė Šarūnas Ramoška, o „Dynami:t Energy“ juo netruko pasidalinti savo puslapyje feisbuke. Nepraėjus nei dienai į pašto dėžutę atplaukė pora laiškų iš virtualių lenktynininkų. Jie jau važiuoja komandos spalvomis padabintais „Porsche“ automobiliais. Nojus – „Gran Turismo“ platformoje, o Ričardas – „Forza Horizon 4“.

Naujasis "Dynami:t" komandos "Porsche"

„Aš turiu tokį užsiėmimą, kaip dizainų kūrimas. Aišku, viskas prasidėjo nuo „Need For Speed“, tačiau „Forza“ mechaniškai daug pranašesnė, geriau jaučiasi automobilis, beveik kaip realybėje vairuojant. Ir tai jau trečias „Dynami:t“ komandos automobilis, kuriam sukūriau grafiką“, – sakė Ričardas, naudojantis „Flicr7.art“ pseudonimą.

Vaikinas sako, kad darbas perkelti dizainą į virtualią erdvę nėra lengvas. Reikia atkurti kiekvieną logotipą, kiekvieną kampą iš figūrų sulipdyti, o tai užtrunka laiko. Nuo poros valandų iki beveik paros. „Dynami:t Energy“ atveju tai truko apie 3 valandas. Kokia iš to nauda? Ričardas tiki, kad daro gerą darbą Lietuvoje lenktyniaujančioms komandoms.

Su „Porsche“ – į Lietuvos čempionatą

Kol kas juodai geltonas „Porsche“ su mėlynais „Baltic Petroleum“ sparnais lenktyniauja tik „Forza“ ir „Gran Turismo“ platformose. Kada jis išvažiuos į realią trasą Lietuvoje – dar nežinia. Daug kas priklausys nuo to, kaip automobilių sporto renginius paveiks koronavirusas. Geriausiu atveju – jau gegužės 15 dieną, kur Kačerginės „Nemuno žiede“ prasidės „Ring Challenge“ lenktynių festivalis.

Mantas Matukaitis šiuo „Porsche 911 GT3 Cup“ lenktyniaus „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionate ir 1000 km lenktynėse Palangoje. Pirmosios treniruotės numatytos Estijoje esančioje „Auto24 Ring“ trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)