Visi ralio dalyviai - profesionalai, visureigių vairuotojai, motociklininkai ir žmonės su negalia - turės įveikti visą trasą.

Po pirmosios varžybų dienos ralio dalyvių lauks nakvynė Palangoje. Kitą dieną sportininkai kovas pradės Kretingos rajone, o finišuos Visagine, kur jų lauks antroji nakvynė. Trečiąją ralio dieną jo dalyviai lenktyniaus Ignalinos, Švenčionių, Molėtų ir Vilniaus rajonų keliuose.

Varžybų vadovas Gintautas Šlėderis spaudos konferencijoje sakė, kad šių metų ralis bus pats ilgiausias per visą varžybų istoriją. Pirmąsyk ralio dalyviai varžysis greičio ruožuose Prienų ir Lazdijų rajonuose. Anot G. Šlėderio, tai turėtų padidinti varžybų intrigą.

Ralio "Aplink Lietuvą-2004" bendras trasos ilgis - 1303,9 km. 19 greičio ruožų sudarys 157,85 km. Iš jų varžybų dalyviams 148,15 km teks įveikti žvyro ir tik 9,7 km - asfalto keliais.

Varžybas, kurios bus ir penktasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas, rengia Lietuvos automobilių klubas, padedant rėmėjams.

Ralio "Aplink Lietuvą-2004" organizacinis komitetas itin didelį dėmesį skiria dalyvių ir renginį aptarnaujančių žmonių bei žiūrovų saugumui užtikrinti.

Siekdama išvengti skaudžių šiemetinių pamokų Vilniaus ralyje ir Vilkyčiuose vykusiose ralio-kroso varžybose, kuriose buvo sužeisti du žmonės, ralio "Aplink Lietuvą-2004" saugos tarnyba priėmė papildomų saugumo priemonių planą. Apskričių ir savivaldybių, kurioms priklausančiais keliais drieksis ralio maršrutai, vadovams išsiųstos VRM rekomendacijos, o policijos komisariatų vadovai gavo policijos generalinio komisaro pavaduotojo pasirašytą raštą dėl paramos organizatoriams, užtikrinant viešąją tvarką ir saugumą ralio metu.

Pirmasis ralis "Aplink Lietuvą" vyko 1931 metais, vėliau jis buvo surengtas 1932 ir 1937 metais, o atgaivintas 1996 metais ir vyksta kasmet. Varžybos įtrauktos į Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) kalendorių. Pernai ir užpernai Prezidento taurę iškovojo Rokas Lipeikis su šturmanu Renatu Vaitkevičiumi.

2004 metų Lietuvos automobilių ralio čempionate po keturių etapų pirmauja Evaldas Čirba, turintis 83 taškus. Antrąją vietą užima Saulius Girdauskas, surinkęs 82 taškus. Trečioje vietoje - Rokas Lipeikis, kurio sąskaitoje - 77 taškai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją