Rudskogeno trasoje vykusiame renginyje žiūrovai galėjo ne tik pasigrožėti šonaslydžio, greičiausio rato profesionalų pasirodymais, bet ir patys su savo, praktiškai standartiniais automobiliais, išvažiuoti į trasą.

Būtent vieno tokio važiavimo metu ir įvyko kraupi avarija. „Toyota Supra“ sustojo starto-finišo tiesiojoje. Vairuotojas ir jo keleivis, kaip įtariama po automobilyje įsiplieskusios ugnies, išlipo ir į juos rėžėsi kitas dalyvis su „Ford Siera“.

Keturi žmonės išvežti į ligoninę, vienas jų – kritinės būklės.

Po incidento, policijos ir trasos vadovų prašymu, renginys buvo nutrauktas. Organizatoriai kol kas nepateikia oficialaus pranešimo, o ir pačio incidento aplinkybės yra miglotos – aplink trasą sklando kelios jo versijos.

Popiet turėjęs vykti šonaslydžio varžybų finalas taip ir neprasidėjo. Šiose varžybose iš viso dalyvavo 80 sportininkų, į finalą turėjo patekti 20 geriausių, o į superfinalą – trys geriausi sportininkai. Nugalėtojas turėjo būti paskelbtas susumavus kelis faktorius – didžiausią greitį, svylančių padangų dūmų gausumą, arčiausią atstumą nuo kliūčių trasoje ir didžiausią kampą, kuriuo automobiliai įlekia į posūkius.

Dieną prieš tai vykusiuose kvalifikaciniuose važiavimuose geriausias buvo lenktynininkas iš Estijos – Teemi Toovara su „BMW 2002“.

Prieš tai dvi festivalio dienos praėjo be nesklandumų. Trasoje treniravosi profesionalai, ja važinėjo visi norintys. Vakarais dalyvių ir žiūrovų laukdavo koncertai. Galerijoje akimirkos iš pirmųjų dviejų festivalio dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)