Birželio 16 – 18 dienomis Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje vyks tarptautinės Šiaurės Europos šalių (NEZ) čempionato trečiojo etapo ir naujos, Lietuvoje pirmą kartą rengiamos 4 valandų lenktynės. Pastarųjų varžybų dalyviai kovos dėl „Kauno grūdų“ bendrovės taurės ir 10 tūkstančių litų prizinio fondo.

NEZ čempionato pirmojo etapo lenktynės gegužės pradžioje surengtos Rygoje, o antrojo – tik praėjusį savaitgalį baigėsi Piarnu (Estija).

Tačiau šįkart ne mažesnį susidomėjimą nei NEZ batalijos, kuriose dalyvaus visų trijų Baltijos šalių bei Suomijos ir Lenkijos žiedo meistrai, kelia pirmąkart šalyje rengiamos 4 valandų lenktynės, kurios Kačerginėje prasidės sekmadienį, birželio 18 d., 13 val.

O jau po 4 valandų sužinosime pirmąjį šios taurės savininką bei tris varžybų prizinio fondo laimėtojus.

Vienas naujo renginio iniciatorių, „Kauno grūdų“ bendrovės generalinis direktorius Tautvydas Barštys įvykusioje varžybų spaudos konferencijoje neslėpė su debiutuojančiomis 4 valandų lenktynėmis siejantis nemenkas viltis. Jo nuomone sportininkus išbandyti jėgas šių lenktynių serijoje gundys ne tik prizinis fondas, bet ir tam tikra intriga bei naujovės, kurių paprastai nestinga kiekvienose naujose lenktynėse.

“Įsitikinome, jog automobilių sporte turi itin sklandžiai veikti dar vienas mechanizmas – bendros ne tik pačių sportininkų, bet ir verslininkų pastangos. Tik tokiu būdu įmanoma pasiekti gerų rezultatų. Todėl ir ėmėmės organizuoti naujoviško pobūdžio lenktynės, kuriomis viliamės sudominti ir pastaraisiais metais sparčiai gausėjantį automobilių sporto gerbėjų būrį, ir įvairius potencialius rėmėjus, galinčius investuoti į automobilių sportą”, - sakė T.Barštys.

Organizatoriai viliasi, kad lenktynės taps tradicinėmis, per metus rengiamomis net po du ar daugiau kartų.

Šių varžybų komisaras Eduardas Jakas informavo, jog vieni pirmųjų paraiškas dalyvauti 4 valandų lenktynėse pateikė „Snaigė-Kautra“ komandos nariai broliai Nemunas bei Nerijus Dagiliai ir Egidijus Dapšas, „Padvaiskas ir Ko“ ekipos sportininkai Aurelijus Petraitis su Arvydu Padvaisku, net dvi „Adampolis-Racing Team“ komandos, kurioms atstovaus Ramūnas Čapkauskas, Vidas Čebatavičius, Dovilas Čiutelė, Tomas bei Darius Šipkauskai ir Šarūnas Paliokas.

Po ilgesnės pertraukos savo automobilius į Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasą vėl išvairuos 1999 metų Europos kroso čempionas Aurelijus Simaška, vienas tituluočiausių šalies sportininkų Eugenijus Tumalevičius ir kitos automobilių sporto žvaigždės.

Pagrindinį lenktynių trofėjų – “Kauno grūdų” taurę – iškovos ekipažas, per 4 valandų laiko limitą nuvažiavęs daugiausia “Nemuno žiedo” trasos ratų (vieno rato ilgis – 3350 metrų).

Varžybų nuostatai numato, jog 4 valandų lenktynėse vienas ekipos narys automobilį vairuoti galės ne daugiau nei 1 val. 10 min. Todėl vairuotojai privalės keistis.

Bus keičiamos ir padangos bei papildomos degalų atsargos. Tai irgi žiūrovams patinkančios bei jų susidomėjimą keliančios procedūros, sakoma "Visus Bonus" pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją