Pasaulyje sunkiausiame bekelės maratone G. Igario tikslas buvo ne kovoti dėl aukščiausių vietų, o pasiekti finišą. Ir tai – ne šiaip tuščia svajonė: iš startavusių 189 motociklininkų finišą pasiekė tik 97.

Žemaitis iš Kretingos galutinėje įskaitoje buvo 81-as, nuo nugalėtojo prancūzo Cyrilo Despres atsilikęs beveik 28 valandomis. Tačiau net ir vieta devintajame dešimtuke tapo lietuvio pergale.

Argentinos, Čilės ir Peru bekelės lietuviui nebuvo draugiškos, nors jas pavyko įveikti. Šokinėjant per kliūtis smegenis lydančiame karštyje, ožiavosi motociklas „Yamaha“.

„Ačiū Dievui, išvengiau traumų. Netgi rimtai negriuvau. Mano „Yamaha” buvo geras žirgas – nė sykio skaudžiai nenumetė“, - džiaugėsi 44-erių metų sportininkas.

Paklaustas, kokį jis prisimins Dakaro ralį, G. Igaris atsakė: „Kaip labai sunkų. Argentinoje itin vargino karštis, greičio ruožai buvo ilgi ir sunkūs. Greičio ruožuose pasitaikė vietų, kai svarsčiau, kaip iš jų išsidanginti. Nesu naujokas bekelės maratonuose, bet anksčiau manydavau: kuo jau toks išskirtinis tas Dakaro ralis, jei visi jį vadina sunkiausiu pasaulyje. Dabar tokių klausimų nebekyla“.

Tačiau pasiteiravus, ar dar kada mėgins savo laimę šiose varžybose, lietuvis to tiksliai negalėjo pasakyti. „Nesakau „ne“. Dabar jau žinau, kaip reikėtų ruoštis – daug ką daryčiau kitaip. Bus matyti“, - pareiškė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją